fredag 28 juni 2013

En favorit



Det har varit alldeles för lite blommor här på bloggen på sistone!

måndag 24 juni 2013

Tingelingtårta

I helgen var det dags för 5-årskalas. Tingelingtema var önskemålet. Fler bilder kommer snart, men så länge kan jag tipsa om den här tårtan. Grundrecepet är en galet god midsommartårta (passar bra även när det inte är midsommar) från tidningen Buffé, men istället för att toppa med jordgubbar gjorde vi blommor i sockerpasta och dekorerade med "silverkulor". Min konstnärliga förmåga sträcker sig inte till att göra en Tingeling i sockerpasta, så det fick bli en i plast istället ;)

torsdag 20 juni 2013

Midsommar runt hörnet

 
 

Barnen har redan tjuvstartat med midsommarfest på förskolan. På jobbet bjöds det jordgubbar och glass till eftermiddagsfikat. Morgondagens efterrätt är klar. Japp, då firar vi midsommar då!

tisdag 18 juni 2013

Stolt

Vi är så stolta över lilla T. Mest hela tiden faktiskt, men speciellt idag när hon har varit på 5-årskontroll. Hon klarade alla moment galant - att rita ett självporträtt, att skriva sitt namn, att räkna till tio (och tjugo), att gå balansgång, att hoppa på ett ben och några andra motoriska övningar. Hon tog dessutom sin spruta utan ett pip och fick både en glittrig plastödla och en "tatuering" som välförtjänt belöning.

Numera väger hon 19,4 kilo (prick på medelkurvan) och är 115,5 cm lång (en kurva över medel). Vår fina unge!

Efter kontrollen och sprutan fixade vi lite myspicknick i en närbelägen park där det också finns en plaskdamm. Det passade perfekt den här fantastiskt fina sommardagen.

söndag 16 juni 2013

Liten tur med tåg

Lille N har, till sin stora sorg, fått stanna hemma när storasyrran fått åka på två långresor med tåg. Det har nog satt sina spår för han kommer ofta tillbaka till det faktum att han inte fick följa med: "ja inte fölla mä" och "ja fickte inte åka tåg".
 
Igår kompenserade vi det hela lite med en tur på Pågatåget till Malmö. Fram och tillbaka till Malmö inklusive glasspaus och några vändor i rulltrapporna tog ut sin rätt och lillkillen däckade i cykelsadeln på vägen hem :)
 

fredag 14 juni 2013

Tips: Odense

Förra sommarren, på väg till Legoland, stannade vi några timmar i Odense. Det är ett riktigt mysigt ställe! Vi gick på H.C.Andersen-museet och det i sig var kanske inte så barnvänligt, men utanför fanns en fin park där de hade en slags sagoshow vid ett par tillfällen per dag (inget inträde till parken). Den var på danska så klart, men det spelade mindre roll. Lilla T blev fotograferad tillsammans med sagoprinsessor, så hon var jättenöjd. Men hon tyckte att den lilla sjöjungfrun hade ful färg på håret ;).








 
 Vi hittade också till den fina stadsparken.






 

Tips: Legoland

Legoland är väl ett resmål som inte egentligen behöver någon närmare presentation, men riktigt kul är det om man har barn - och annars också faktiskt. Maken och jag har varit där en gång utan barn också ;)
När jag satt och bläddrade bland bilder kom jag på att jag nog inte bloggade något om vårt besök förra sommaren.

Vi åkte i början av augusti, och för att kunna besöka parken med våra danska vänner som inte hade semester, fick vi lov att göra det på en lördag. Som "tur" var, var det en lite småregning dag, så det var inte galet mycket folk. Vi hade köpt biljetter i förväg och hade några kuponger på påsarna till Pågens kanelgifflar (vet inte om de har det den här sommaren) som gav barnen fri entré. Så på det stora hela gick det smidigt att komma in och det var bara på några ställen vi fick köa riktigt länge.
Nu hade vi turen också att kunna bo hos vännerna, men vi har kompisar som bott Legolands egna hotell och det var tydligen väldigt bra och barnvänligt. Kanske inte det billigaste alternativet, men det går att hitta bra erbjudanden t.ex. via ICA-kortet.

Vi åker gärna dit om något år igen, när barnen är stora nog att få åka alla attraktioner.



Duploland - här hängde vi en hel del med lilla N






 
Somliga blev trötta ;)


Sentimental

Installationen av våningsängen gick bra - det var ju lite spännande!
Nedmonteringen av spjälsängen gick bra - skönt att få lite ordning i sovrummet igen.
Men att plocka undan alla söta små sängkläder till spjälsängen - då brast det för mamman.

Laddar för barnkalas


Lilla T är, inte helt oväntat, väldigt entusiastisk över den stundande 5-årsdagen. Barnkalaset blir nästa helg och startskottet för förberedelserna blev att skriva inbjudningskort.
Temat? Ett stycke Tingelingkalas är beställt!

söndag 9 juni 2013

I helgen


Den här helgen tog lilla T och jag tåget till mina föräldrar. Anledningen var att jag skulle på återträff med min gymnasieklass - det är 20 år sedan vi tog studenten!

Dessutom blev det en härlig helg hemma hos mor och far som bonus.

måndag 3 juni 2013

Sammanslagningen


I helgen skedde den så äntligen - sammanslagningen! Båda barnen i samma rum. I våningssäng. Entusiasmen är stor, speciellt hos lilla T. Sovron är det sämre med, men vi får ge det lite tid.

Nya sänglampor fick det också bli.