måndag 1 juli 2013

Tandlös


En mindre nöjsam semesteraktivitet var dagens tandläkarbesök. Lilla T är numera två framtänder fattigare och en rejäl glugg rikare.

Som liten ramlade hon och slog i tänderna och den ena framtanden har varit lite missfärgad sedan dess. På sistone har den mörknat lite mer och vid besök hos tandhygienisten bad jag dem kolla lite extra. Vid röntgen upptäcktes en varansamling ovanför den andra framtanden. Vi valde att avvakta lite, men kom sedan i samråd med tandläkaren överens om att tänderna skulle bort för att inte riskera skador på de permanenta tänderna.

Eftersom det inte var akut, bad vi att få vänta till efter femårsdagen, men idag var det alltså dags.

Lilla T tyckte att det var spännande och verkade inte tycka att det var läskigt alls. Hon fick lugnande medicin och tänderna åkte ut på ett kick! Knappt ett pip från den modiga tjejen trots bedövningssprutor och annat.

Efter att ha blivit bortskämd med några små presenter och glass ordinerat av tandläkaren (!) väntar hon nu med spänning på om tandféen ska dyka upp!

Och så läspar hon väldigt sött ;)

8 kommentarer:

 1. Ojoj, det var modigt gjort. Hoppas tandfén kommer till henne nu då. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det! Och tandfen kom så klart ;)

   Radera
 2. Det gjorde jag också när jag var sisådär strax under året gammal. Båda tänderna dog och drogs ut. Jag minns såklart ingenting, men jag vet att jag var tandlös tills jag var 8år... De nya tänderna är det inga som helst problem med.
  Men så duktig hon var hos tandläkaren! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vara hon verkligen.
   Oj, det var länge att vara utan tänder!

   Radera
 3. Åh så modig liten tjej! :)

  SvaraRadera
 4. Så skönt att det gick bra. Och väldigt bra att hon fick lite lugnande medicin. Ingen dålig start på tandtappandet med två guldpengar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet var det föräldrarna som var fegast. Det verkade så drastiskt att gå iväg med sin femåring och dra ut två tänder. Hade det blivit otäckt hade det ju kanske gett henne tandläkarskräck för resten av livet. Men det gick som sagt toppen. Personalen var väldigt bra också och lilltjejen var mycket nöjd med sina två guldpengar.

   Radera