I fredags fick vi till en riktigt god middag, så jag känner att jag måste tipsa om den här. Trevlig sällskap hade vi av vännen K som också hade med sig ett gott vin.
Huvudrätten hade vi fått via Middagsfrid:
Fylld lövbiff med fetaost, soltorkade tomater och basilika
Gör så här:
1. Koka ris/valfritt gryn till 4 personer enligt paketets anvisningar.
2. Strimla 80 g soltorkade tomater tunt och hacka bladen från ½ kruka basilika.
3. Blanda ihop soltorkade tomaterna och basilikan med 175 g philadelphiaost, 100 g smulad fetaost, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm peppar och 2 msk olja från de soltorkade tomaterna i en liten skål.
4. Lägg ut 500 g lövbiff på en skärbräda. Fördela blandningen på ena halvan av köttet och vik över andra halvan och tryck till kanterna. Om lövbiffarna är väldigt små, lägg fyllning på den ena och lägg över den andra.
5. Koka upp ca 1 liter vatten i en kastrull. Ansa och skär 500 g broccoli i bitar och buketter. Stammen kan också ätas, men bör skalas först. Koka broccolin i 2-3 min. Häll av vattnet.
6. Stek de fyllda lövbiffarna i en stekpanna du har lock till i 1 msk smör i 1 minut per sida. Häll över 1 dl vispgrädde och ½ tsk salt och låt puttra under lock i 3 minuter.
7. Skala och skär 2 morötter (ca 200 g) i stavar som ytterligare ett tillbehör.
8. Servera de fyllda lövbiffarna med ris, broccoli och morotsstavar.
Vi skippade broccolin och morötterna och gjorde en lite festligare avokado- och tomatsallad istället. Mums!
Till efterrätt gjorde vi en ruskigt god pannacotta:
Krispig citronpannacotta
3 dl vispgrädde
1 dl multisocker med gelatin
rivet skal från ½ citron + 2 msk pressad saft
Topping:
1½ dl mandelbiskvier
1 msk limoncello, citronlikör
1 dl hallon
Gör så här:
1. Blanda grädde, socker, citronskal och saft i en kastrull. Koka upp och koka 1/2 min. Häll upp i 4 glas. Ställ kallt minst 1 timme.
2. Krossa mandelbiskvierna lätt och blanda med limoncello. Fördela över pannacottan. Garnera med hallon och servera genast.
Ruskigt gott - som sagt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar