måndag 18 juni 2012

Lille N berättar om sin söndagsmorgon

Vaknar vid sextiden och känner mig lite ensam i spjälsängen. Nappen hittar jag inte heller. Ropar på mamma (amamamama). Hon tar med mig till sin säng och ge mig nappen (na). Somnar om en stund.

Vid sjutiden tycker jag att det är dags att gå upp (oppa), men mamma verkar inte hålla med. Jag buffar på henne, petar hemma lite i ögonen, klättrat på hennes huvud och dunsar med mitt huvud på hennes näsa. Inget verkar hjälpa. Leker lite med mammas telefon som jag hittar på sängbordet. Alla tycker att det är så gulligt att jag säger lilla T:s namn när jag ser bilden på startskärmen så det gör jag många gånger. Till slut tar jag mammas glasögon och bankar dem i hennes huvud – då vaknar hon till och går upp.

Mamma gör välling () och jag får hjälpa till att skaka – det är roligt. Helst vill jag trycka på alla knappar på mikrovågsugen, men mamma säger att hon sköter det. Vi sätter oss i soffan med vällingen. Vad ska jag nu göra av nappen medan jag äter? Jag sätter den i mammas mun, så har jag koll på den.

Efter vällingen vill jag gärna se på Babblarna (baba) på datorn, men mamma vill bara gosa. Hon får väl pussa lite på mig då, jag är ju ändå ganska trött och mätt. Vi ser lite på TV, men jag vet att mamma egentligen har somnat igen. Jag passar på att gunga på golvlampan (m’pa) och försöka klättra upp på vardagsrumsbordet.

Nu vaknar lilla T. Äntligen händer det något. Vi gosar lite och jag gungar (n’ga) i hennes knä. Men hon förstår inte att jag inte vill ligga ner och leka vila - jag är ju jättepigg!  Sen vill lilla T titta på Bolibompa och jag har tröttnat på att sitta i soffan. Jag leker lite med bilen (bila) och bollen (bolla) istället. Mamma fixar frukost. Jag vill helst ha päron eller äpple (appa funkar för båda) eller kanske banan (ba’ba), men jag får bröd (böö). Mamma läser tidningen och jag hjälper henne att bläddra. Hon försöker ge mig den där delen med bilder på frukt och mat, men jag vill ju ha den delen hon bläddrar i – den verkar mest intressant.

Nu vaknar pappa (pappaa) också. Det är ändå bäst när hela familjen är vaken!

8 kommentarer:

 1. ååå hahahaa så gulligt!!! Vad fint att lilla N kan skriva så bra på datorn att han kan göra ett eget blogginlägg!! Nu vet vi ju ungefär hur hela familjens söndagmorgon ser ut! :-)
  Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så här har vi det.
   Och visst är han mycket frammåt för sin ålder ;)

   Radera
 2. Vad duktig han är på att prata, Isolde ligger i lä där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han bubblar på ganska bra, men det är väl bara vi som förstår.
   Han pratar också en herrans massa som vi inte begriper alls!

   Radera