fredag 21 december 2012

Galleri fredag: Julstök

Jag konstaterade tidigare i veckan att jag inte hinner allt jag vill innan jul och än så länge har det varit ganska måttligt med julstökande här hemma (och måttligt med fotograferande också - därför är alla bilder mobilfoton).

Tyvärr har jag inte pysslat några julkort i år. Det tycker jag annars är väldigt roligt. Det fick bli en e-postjulhälsning till de flesta och några "riktiga" julkort till släkten (som skrevs på stående fot idag när jag köade för att köpa frimärken).

Inte heller någon julkrans blev det i år. Den jag snodde ihop i alla hast i höstas hänger fortfarande kvar. En adventsgrupp blev de i alla fall och kanske hinner jag sno ihop någon liten "gå bort"-blomma i helgen.

Men igår skaffade vi alla fall en gran och en julskinka. Resten av julmaten har vi den stora förmånen att åka bort och äta. Jag har också slagit in en del julklappar. Dels de till min familj som jag skickade med mamma hem när hon var här på besök förra veckan, dels en hög som ska skänkas till en julklappsinsamling som anordnas av Alla kvinnors hus. Paketen till våra egna barn får vi slå in i helgen.

Så har vi bakat också - pepparkakor och lussebullar. Skulle gärna göra julgodis också, men håller tummarna för att svärmor har gjort det ;)


Lilla T (min 4-åriga dotter för den som inte vet) är så härlig - när vi skulle göra pepparkakshus hade vi en mall så klart. Hon ville då göra en egen ritning och knåpade länge på en bild av hur pepparkakshuset skulle bli. Självklart bakade vi ett hus efter hennes ritning också. Den hittar jag dessvärre inte, men resultatet blev i alla fall så här.

En riktigt god jul på er!
Vi hörs innan nyår med en halvårssammanfattning.

7 kommentarer:

 1. Glömde att länka igår när jag skrev mitt inlägg om Julstök. Nu är det gjort i alla fall.Fint pepparkakshus som dottern har gjort - bra mycket mer personligt och roligt än alla perfekta sådana...
  Julkram från Ingrid

  SvaraRadera
 2. Visst är det ;)
  En stor julkram till dig också!

  SvaraRadera
 3. Vi har inte heller hunnit julstöka så mycket, inte bakat något - inte pyntat. Men det blir nog jul ändå :) God jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så ;)
   God jul till dig också!

   Radera
 4. Bäst att lägga alla "måsten" åt sidan och bara göra det man känner att man orkar, hinner och vill inför jul. Jättefint pepparkakshus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Ja, det är det bästa tipset man kan ge och få.

   Radera
 5. Låter som de ändå hunnit med ganska mycket. Lite irriterad på mina julkort som fastnat i UPS lager någonstans :( Får skicka dem efter jul. Nu när jag ändå beställt och betalat liksom. Vad kul med pepparkakshus designat av lilla T!

  SvaraRadera