lördag 17 augusti 2013

Tingelingkalas

Apropå kalas så slog det mig att jag kanske inte bloggade något mer om lilla T:s Tingelingkalas, annat än tårtan. Det hela blev väldig lyckat om jag får säga det själv ;)

Dekorationer
Jag hittade en sida på nätet med Tingelingsaker att skriva ut och dekorera med. Där fanns bla. inbjudningkort (men det hade vi redan ordnat), en plansch, bilder till flaggspel och till godispåsar.
Vi hade hoppats på att kunna vara utomhus och bygga en "älvkoja" under en hängbjörk som vi har på gården, men vädret var alltför ostadig. Kojan fick istället byggas inne med hjälp av en duk, lite kuddar och dekoreras med fjärilar och "larvballonger".
Vi dukade med engångssaker i lila och grönt och dekorerade på bordet och runt bordet med murgröna, blommor och mer fjärilar.
 

 


Kläder
Vi skrev på inbjudan att det var Tingelingkalas och att man gärna fick klä ut sig. När kalaset började hade vi sju älvor (inklusive lille N), två kalasklädda flickor och en spindelman. Lilla T:s mormor hade hjälpt till att sy lilla T:s dräkt (här fångad i all hast efter kalaset).


Mat
Den klassiska varmkorven kändes inte så självklar som mat till älvor, men vi ville ändå bjuda på något mer matigt och inte bara socker. Det blev blomstersmörgåsar, "älvnektar" (hallondryck) och lite grönsaker. Ja, och sedan den väldigt rosa Tingelingtårtan.


Lekar
Barnens första uppdrag var att hjälpa vattenälvorna att fylla på vattenförrådet. Vi hade laddat en hel skottkärra full med vattenballonger som barnen fick turas om att kasta från trappavsatsen ner i hinkar. Men fick vara försiktiga så att inte vattenmonstret kom och hällde ut allt igen. När vattenmonstret dök upp fick alla kasta vattenballonger på monstret för att skrämma bort det. Maken dök upp utklädd till vattenmonster och blev rejält blöt. En mycket uppskattad lek ;)


Det andra uppdraget var att hjälpa regnbågsälvorna att hitta sin försvunna skatt. Tre lag fick följa pilar (ritade med gatukritor) i "sin" färg för att hitta skatter (burkar med såpbubblor) i trädgården.Istället för den klassiska "sätt svansen på grisen" fick barnen hjälpa djurälvorna att sätta prickar på en nyckelpiga. Kalaset avslutades sedvanligt med fiskdamm.
Födelsedagsbarnen var mycket nöjd och sa att kalaset blev "precis som hon hade tänkt". Bra betyg ;)

6 kommentarer:

 1. Ska skicka länken till Mirren. Hennes två yngsta älskar Tingeling. Har haft stora svårigheter att komma in på både min egen och andras bloggar i sommar, något bättre nu. Därav kommentartorkan.
  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig att du är tillbaka.
   Kul att du vidarebefordrar. Man kan också hitta många roliga Tingelingtips på Pinterest

   Kram!

   Radera
 2. Wow! Så påhittig du är! Nu vet jag vem jag ska fråga om råd när Gibson beställer tema-kalas. Till fyraårsdagen blev det maskeradkalas, men det behövdes inga lekar eller aktiviteter. Ungarna lekte som tokar och hade knappt tid att fika. Nästa gång tänker jag inte lägga ner så mycket energi på fikan! =)

  SvaraRadera
 3. Ser underbart ut!!!

  SvaraRadera