onsdag 4 september 2013

Biopremiär och farlig kullebytta

I helgen var det biopremiär för lille N.  Hela familjen gick för att de Hokus pokus Alfons Åberg. Filmen var över en timme lång, så vi var inte säkra på att han skulle orka hela tiden, men det var inga problem. Han gillade inte att det var så mörk, men när han fick sitta i mitt knä och mumsa popcorn så gick det bra.
Filmen var väldigt fint. Lagom tempo och bra musik av Timbuktu och Ane Brun.
Lilla T gillade också filmen, men tyckte att den var lite långsam. Hon börjar kanske bli för stor för Alfons :)

Efter bion lämnade vi av lilla T för eftermiddagslek hos en kompis och vi andra pysslade hemma. Jag och lillkillen var på väg ner på gården för att måla med gatkritor när han bestämde sig för att luta sig lite framåt och kolla på något - det var bara det att han var mitt i vår spiraltrappa! Jag såg vad som höll på att hända, men hann inte reagera innan han voltade ner för trappan.
De sekunderna som hinner gå innan jag hann ner till honom och hörde att han grät är bland de längsta i mitt liv. Men han fick bara ett skrapsår i pannan och så hade han bitit sig lite i läppen. Rädd var han ju, men efter att ha blivit tröstas och omplåstrad med Muminplåster så var han snabbt glad igen.
Mitt hjärta satt kvar i halsgropen länge efteråt ...

Det här har ju hänt förut med lilla T. Vi kan väl bestämma att det räcker med en gång per barn, OK?

6 kommentarer:

 1. Usch och fy! Sånt vill man inte ska hända! Det turliga med barn är att de inte är ledsna så länge. Men går det riktigt illa hjälper inte ens det. Tur att det gick bra för lillkillen!

  SvaraRadera
 2. Fy vilken otäck trappa. Tur att det gick bra och att lille N är ok. Kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en läskig trappa - jag drömmer mardrömmar om den.

   Kram!

   Radera
 3. Så mysigt att gå på bio hela familjen!

  SvaraRadera