torsdag 12 september 2013

Isländskt godis

Nu, mina vänner, blir det reklam här på bloggen!
Men om jag säger att det är reklam för något som jag skulle handla utan att ha blivit "mutad" med gratisprover och att det är för ett företag som har som mål att förse Sverige med en viktig produkt som det har saknat? Då är det väl OK ;)

Det är nämligen webbföretaget islandsktgodis.se som jag vill slå ett litet slag för.
Isländskt godis, säger du, vad är det som är så speciellt med det?
Tja, det är väldigt gott. Det räcker väl egentligen :)

Men det underlättar att du gillar choklad och lakrits. Och att du gillar dem tillsammans. För de allra flesta sorters Isländskt godis (men inte alla) kombinerar dessa två saker på olika sätt.

Tidigare var jag tvungen att åka till Köpenhamn för att hitta dessa godsaker, men nu finns de alltså lätt och smidigt på nätet.

Jag hade turen att få några smakprover hemskickade och var tvungen att mumsa godis i flera dagar. Stackars mig!


 
 

Av de sorter jag smakade var tre ganska lika. Tritlar, Tromp och Kulu-sukk är alla lakritsbitar doppade i choklad. Här är det nog mycket den personliga smaken som avgör - de skiljer sig lite i seghet, lakritsens saltighet och chokladens smak. Prova dig fram helt enkelt.

Nizza lakrits är en "stycksak" - en liten god chokladbit med små bitar av lakrits i.

Mina två storfavoriter i denna lilla smaktest blev Þristur - den lilla gula förpackningen - som är en riktigt mumsig och seg chokladkolabit med en lakrits-"platta" inuti, samt Perlur - vita krispiga kulorna som gömmer ett lager choklad och en lakritsbit i mitten - farligt goda.

Känner ni er sugna? Då har jag goda nyheter. Arna på isländsktgodis.se ger nämligen mina bloggläsare 10% rabatt på en beställning om den sker före 31 oktober. Använd koden 1031, så får du rabatten.

2 kommentarer:

  1. Jag borde gilla det där. Jag ÄLSKAR choklad och lakrits! =)

    SvaraRadera