söndag 7 oktober 2012

Att göra sig av med saker

Jag läser hos The Worry Elite/En sak i taget att hon håller på att rensa ut hemma genom att rensa ut och slänga/skänka bort något hon inte behöver varje dag i 30 dagar.

Jättebra idé tänker jag. Jag borde göra samma sak.

Det engelska ordet "declutter" beskriver det bra. I alla fall hur man skulle vilja ha det .9

Jag vet inte om jag kommer att kunna hänga på hela vägen ut och det blir nog inte lika strukturerat som hos Christin, men jag gör ett försök.

Dag 1
Då tog jag inga foton, men jag lämande över två kassar med utrensade baby- och barnkläder till kollegans barn.

Dag 2
Som ett led i den ständigt pågående utrensningen av böcker här hemma blev den en kasse utrensade fackböcker och gamla kursböcker (ser inte så mycket ut, men det är två lager böcker i kassen)Erikshjälpen nästa!

 
Dag 3
I jakten på en bra väska att ta med på tjänsteresan åkte en hel kasse ej lämpliga väskor ner i en påse som ska skänkas bort (och en väska åkte i soporna). För de som känner mig  och min fäbless för väskor så vet de att detta var en bragd ;)
 
 
 
Dag 4-5
På tjänsteresa, så då blev det inte mycket utrensat - om man inte räknar gamla kvitton som jag rensade ut ur plånboken ...
 
Dag 6
Idag var det städdag i bostadsrättsföreningen och sedan höststädade vi balkongen. Inte mycket att slänga idag heller förutom en massa vissna blommor.
 
Dag 7
Inspirerad av Christin går jag igenom badrumsskåpen och slänger massa gamla smink-, hud-, och hårvårdsprodukter. Räknar ut att vissa av mina ögonskuggor har en sisådär 15 år på nacken. Usch! Och gamla linser där bäst-före-datumet passerats för länge sedan.
Bort med dem!
 
 
Nu står förstås de där kassarna med saker som ska skänkas bort på vinden, men det är i alla fall ett steg på vägen.
 
Imorgon är det en ny vecka och nya tag.
 


8 kommentarer:

 1. Jag var på 30-årskalas i lördags där det var bok-fiskedamm för alla vuxna. Bra sätt att bli av med böcker :)

  SvaraRadera
 2. Härligt att rensa bort! Jag är fruktansvärt dålig på det tyvärr... Men det ska bli bättring!

  SvaraRadera
 3. Vi håller på att sälja gården så i år har jag rensat massor här hemma. Och ju mer jag rensar desto mer vill jag rensa vidare. För det är så skönt att bli av med en massa som bara står o aldrig används. Rensade också gammalt smink och vågar inte tänka på hur gammalt en del var... Urk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen härligt när man väl bestämt sig för att göra det. Ska ni flytta alltså? In till "stan" igen?

   Radera
  2. Vi ska flytta till Jönköping, då det blir några mil norrut. Sedan vi startade kliniken där har det blivit för mycket pendlande, och T åker hemifrån vid 6-tiden och kommer hem vid 8. Vissa dagar träffar han inte ens Mini och vi får så lite familjetid. Så därför flyttar vi dit. Tråkigt att sälja och flytta, men för familjen är det ett måste.

   Fast inte in till stan - gillar egentligen inte Jkpg alls... :-)

   Radera
  3. Synd att ni måste flytta när ni egentligen inte vill. Men det låter bättre för familjelivet.

   Radera