onsdag 19 september 2012

Bakar bokcirkelkaka

Bild och recept från Arla.se

Vit chokladkladdkaka med lakrits
 
 
 
Ingredienser:
  • 100 g smör 
  • 2 ägg 
  • 2 dl strösocker 
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 100 g vit choklad 
  • 12-15 bitar saltlakrits, t ex salta sillar
  • Kokosflingor till formen 

 
 
 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna. 
  • Rör ihop ägg och socker. 
  • Blanda ner vaniljsocker och vetemjöl. 
  • Smält den vita chokladen i vattenbad eller mikro. 
  • Blanda ner chokladen och smöret i smeten, och rör den jämn. Dela lakritsen i ganska små bitar och rör ner dem. 
  • Häll smeten i en smord och kokosströad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
  • Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. 
  • Servera med en klick citruskesella.
 
Det är ett experiment, så jag får rapportera sedan om den blev ätbar och godkänd;)
 
Update: Ganska god, men ingen fullpoängare. Smakade inte så mycket lakrits.
 

4 kommentarer: