Bild och recept från Arla.se
|
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 100 g vit choklad
- 12-15 bitar saltlakrits, t ex salta sillar
- Kokosflingor till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Rör ihop ägg och socker.
- Blanda ner vaniljsocker och vetemjöl.
- Smält den vita chokladen i vattenbad eller mikro.
- Blanda ner chokladen och smöret i smeten, och rör den jämn. Dela lakritsen i ganska små bitar och rör ner dem.
- Häll smeten i en smord och kokosströad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter.
- Servera med en klick citruskesella.
Det är ett experiment, så jag får rapportera sedan om den blev ätbar och godkänd;)
Update: Ganska god, men ingen fullpoängare. Smakade inte så mycket lakrits.
Det lät gott!
SvaraRaderaDen var helt OK.
RaderaMed lite mer lakrits i så kanske det blir jättegott. Måste nog prova... =)
SvaraRaderaJag tror också på mer saltlakrits.
Radera