måndag 24 september 2012

Vardag


Oj, så vardagen har slagit till! Från första september är båda barnen i förskolan och båda föräldrarna på jobbet.

Lille N:s inskolning gick bra, men sedan hade han en period där han var väldigt ledsen vid lämning. Nu går det bra igen, så vi håller tummarna för att det håller i sig. Lilla T är som vanligt förtjust över sin förskola och även om hon är lite svår att få upp och iväg (jag ska bara ...), så cyklar hon glatt iväg på sin nya cykel. Bäst gillar hon om vi alla fyra kan cykla iväg samtidigt och ha sällskap en liten bit.

Annars är det maken som sköter lämningarna eftersom jag har pendlingstid till jobbet. Vi jobbar båda 85% nu och hämtar strax efter tre. Ja, vi turas om att hämta så det blir två dagar var och varannan fredag. Så hade vi det mellan barnen och det fungerade bra. Men det blir alltid lite pusslande, som nu i veckan när maken är på konferens i början av veckan när han egentligen brukar hämta. Men å andra sidan ska jag på bokmässan på torsdag när jag brukar hämta. När det kniper riktigt har vi tur och kan oftast få hjälp av barnens farmor.

Maken har haft en tuff start på jobbet efter föräldraledigheten. Det har varit problem med deras produkt och de ägnar all tid åt att felsöka och skriva rapporter. Förra veckan gick det ut besked om att "ingen fick gå hem förrän problemet var löst" tre kvällar i rad.

Sjuka har vi också varit, både jag och maken. Barnen har som tur var klarat sig, men vi bara väntar på det första telefonsamtalet från förskolan och de första VAB-dagarna.

Välkommen vardag. Eller nåt ...

3 kommentarer:

 1. Ah, denna vardag!
  Man får försöka hitta små guldkorn någonstans.

  SvaraRadera
 2. Jag kände också väldigt starkt, redan i går kväll, att jag var tillbaka i rutinerna igen. Jag måste göra något för att bekämpa vardagskänslan.

  Hoppas du får det kul på Bokmässan. Jag ser fram emot rapporter därifrån.

  SvaraRadera
 3. Oj ja det är verkligen skillnad ändå. Här hämtar vi ofta inte före halv sex på kvällarna. Och nu när jag pendlar och ofta inte är hemma före sex-halvsju så blir det M som får hämta. Och lämna. Jag försöker göra detta de dagar jag jobbar hemifrån. För att han ska kunna jobba lite längre.
  Å andra sidan de ggr jag kommit tifigare för att hämta henne har hon oftast blivit sur och vill inte alls gå hem, hahahaha! hon vill leka med sina kompisar och förstår inte alls varför hon ska gå när alla andra får fortsätta ha roligt. Så ibland har jag då gått och handlat mat och kommit tillbaka senare. :-) Det känns iallafall skönt att hon gillar det så mycket för det gör att de långa dagarna inte känns så svåra. För oss föräldrar... ;-)

  Och jag gillar ändå vardagen också. tycker det är rätt skönt med rutiner och framförallt verkar E gilla att ha rutiner. Saker går oftast lättare då. Även om det såklart alltid är mysigt med helg också så är vardagen något jag tror de flesta uppskattar mer än man kanske tror.

  KRAM!!

  SvaraRadera