onsdag 20 maj 2009

Lata eller smarta?

Vi har bestämt oss för att testa hemleverans av mat från Middagsfrid ett tag. Det kan tyckas lite dyrt vid första ögonkastet, men vi har räknat lite på det och kommit fram till att det nog inte blir så hemskt mycket mer. Ekologiskt försöker vi handla så gott det går redan nu, men vi är dåliga på att tänka ut maträtter och handlar tyvärr rätt mycket färdigmat och halvfabrikat. Inte så bra och inte så ekonomiskt.
På det här viset får vi bättre mat som någon annan har tänkt ut åt oss och dessutom hemkört till dörren. Middagarna är tänkta för 4 vuxna och eftersom vi bara är två (och en liten skrutt), så har vi valt att få leverans varannan vecka. Lite får vi ju komplettera så klart.

Vi fick vår första leverans i måndags och har testat två recept. Igår blev det fiskburgare med matvete, frästa grönsaker och sötsur sås. Idag serverades tacopaj med guacamole. Inget recept ska ta mer än 30 minuter och det kan nog stämma - om man inte räknar med tiden för att röja i köket efteråt. Det går åt väsenligt många fler kastruller och andra köksredskap än det brukar när vi lagar mat ;)

5 kommentarer:

  1. Skulle också vilja prova någon gång men med bara två vuxna i hushållet kanske det är lite onödigt...Men ska ta mig i kragen och beställa ekolådan i alla fall! Har pratat om det i två år...

    SvaraRadera
  2. Tja, vi är ju också bara två vuxna, men vi tänkte testa ett tag i alla fall. Är trött på Mamma Scan ;)
    Vi prenumererade på en låda med ekologiska grönsaker från Årstiderna förut - det var bra men fick recept och så för inspiration. Men med Middagsfrid får man ju alla ingredienser.

    SvaraRadera
  3. Vad skönt det låter!
    I priset får man ju räkna in tiden det tar att handla och att köra till affären och allt sånt också. Plus tiden att tänka ut roliga maträtter varje vecka!

    SvaraRadera
  4. Då är det inte färdiglagade rätter utan råvarorna ni får??? Låter smidigt! Som Hollywood-stjärnorna :)

    SvaraRadera
  5. evasleva - ja, det är inte ju också pengar. Tid alltså. Sägs det ju :)

    Åsa - precis, vi får råvaror och recept. Laga till det får vi göra själva.

    SvaraRadera