söndag 3 maj 2009

Show and tell: Valborgsmässoafton

I maj är det Musikanta som är värdinna för fredagstemat show & tell. Valborg var det självklara temat den här veckan.

Vi bor ju i Lund och här finns mängder av traditioner vid Valborg och 1 maj - de flesta också förknippade med hejdlöst festande. Nu är vi ju inte studenter längre, så alla aktiviteter är inte så lockande längre. Men det är en härlig tid på året att bo i Lund i vilket fall som helst.

I år nöjde vi oss med den traditionsenliga picknicken i Botan (Botaniska Trädgården) på dagen. Det är långtifrån varje år som det är sol, men i parken ska man ändå sitta. Bara en gång har vi tvingats att ge upp helt och istället picknicka på vardagsrumsgolvet. Men i torsdags var det strålande sol och varmt. Härligt!

På kvällen lämnade vi stan åt studenterna och åkte till vännerna i den lilla byn Torna Hällestad. Där firas valborg med fanborg, musikkår, fackeltåg oc¨h traditionellt valborgsmässobål. Före det grillade vi i vännernas trädgård. Och grillning är väl en valborgstradition så god som någon.



Om man stannar i Lund på första maj kan man med fördel gå och lyssna på studentsångarna utanför universitetshuset. Men i år åkte vi istället till svärmor och njöt av hennes fina trädgård istället för av magnoliorna i Lund. Lilltjejen fick för första gången springa barfota på gräsmattan.



Och valborgselden balanserades upp med lite vatten. En promenad i solen vid havet är inte heller så dumt.



Fler fredagsbloggare:
Nilla, Simone, Desiree, Annika, Anne, Petra, Millan, Anki, Cecilia, Leopardia, Strandmamman, Jemaya, MiaD, Lena, Erica, Marie, Saltistjejen, Lia, Marina, Jennie, Anna, Maisoui, Ingabritt, Emma, Kristallena, Christel, Moster Mjölgumpa, Musikanta, Norrsken och Stjärnfall, Taina, Sparkling, Marskatten, Sara, Lisa, Bollebygdsbo, Birgitta, iamannika, Petchie, Curieux , Minerva

2 kommentarer:

  1. Vårt valborgsmässofirande var också i högsta grad lugnt och stillsamt - så när som att vi klämde i allt vad tygen höll i "Uti vårsolens glans"...

    Jag har ju också firat Siste April i Lund för en eon sedan, men vi var aldrig i Botaniska Trädgården på pick-nick då. Är det en tradition numera?

    Fina foton du har tagit!
    Kram/M

    SvaraRadera
  2. Musikanta - tack! Ja, pickick i Botan för de som gillar att ha det lite stillsamt eller picknick i Stadsparken för de partysugna är tradition.

    SvaraRadera