torsdag 20 maj 2010

New York

Vi kunde inte motstå chansen att åka in till NY när vi var så "nära" ;)
Jag och maken var där för några år sedan och då var vi så där riktigt turistiga och gjorde alla "måsten". Men MoMa var stängt för renovering och det var vi riktigt ledsna för. Så denna gång var det huvudattraktionen. Vi tajmade så att vi kom dit lagom till lunch sedan somande lilla T snällt i vagnen och lät sina föräldrar titta på konstig konst i lugn och ro.

Det är hur stort som helst och det finns massor att se!
När lilltjejen vaknade tog vi en lyxig fika längst upp i huset och sedan turades vi om att titta lite till respektive roa lilltjejen. Hon gillade lekrummer med tema former och skulpturträdgården - även om fontänen var mer intressant än Picassos get.


Sedan gick vi till Central Park via 5th Avenue. Där var det avspärrat och mycket folk och vi visste inte om det var en demonstration eller en kändis på ingång. Hur som helst kändes det lite osäkert med folkmassan och alla poliserna i kombination med barn i barnvagn så vi tog en sidogata och skippade shoppingen. Vi myste lite i parken och insöp atmosfär.

Sedan började det redan bli kväll så vi tog tunnelbanan ner till Ground Zero. När vi var där för några år sedan höll de fortfarande på och röjde, så vi var nyfikna på vad som hade hänt. Men det var fortfarande byggarbetsplats, men nu för att skapa en minnesplats.
(en tacksam tanke till min snälla kollega som lånade ut den praktiska resesulkyn - vi var mycket glada för den hela resan, men speciellt i NY:s tunnelbana där det verkligen var en fördel att ha en lätt vagn som gick att bära i trapporna både med och utan barn i )
Middag på ett tex mex-hak och sedan fick vi plötsligt bråttom. Vi hade kört till Staten Island och parkerat bilen där. Därifrån går en gratisbåt över till södra Manhattan. Men den går bara en gång i halvtimmen, så vi insåg att vi fick lägga på ett kol om vi skulle hinna över och hämta ut bilen innan parkeringsgaraget stängde kl. 22. Det blev lite dramatiskt, men vi klarade det med 2 minuter till godo och en utskällning av parkeringsvakten.
Färjan är annars ett bra NY-tips. På vägen dit var båten full av pendlare, tjejerna fixade sminket inne på toaletterna och vi drack kaffe och åt pretzels. Det hela kändes väldigt "Working Girl". I mitt huvud hörde jag hela tiden den här låten ;)




På vägen tillbaka har man den här fantastiska utsikten:

4 kommentarer:

  1. Vad kul att ni hann med lite av staden och framförallt MoMa som ni ville! Ser ut att ha varit en bra dag här. Och vilken TUR med parkeringen!!!!!
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Ja, vi trodde ju aldrig att vi skulle stanna så sent, men allt tar längre tid än man tror med transporter.

    SvaraRadera
  3. Ja, visst är det en toppenbra vagn! Och helt ok att köra fast den är så lätt och smidig.

    SvaraRadera
  4. Kul! Men varför fick nu utskällning? Ni hann ju faktiskt!

    SvaraRadera