onsdag 15 februari 2012

Att fira eller inte fira?


Detta kort och en liten chokladbit
fick jag av en formgivare som
jag samarbetar med. 
Igår var det alla hjärtans dag. Det var det nog få som missade. Jag såg ganska många "upprop" (på Facebook bland annat) om att "våga vägra" alla hjärtans dag. Detta för att det är en konstruerad och kommersiell högtid och att det är tramsigt att bara visa sin kärlek en gång om året på en bestämd dag.
Jag tillhör dem som tycker att alla anledningar att fira är bra anledningar och så här års behöver man allt som kan muntra upp tillvaron lite. Kommersiellt och konstruerat må så vara. Om man bara visar sin kärlek den 14 februari för att man känner sig tvungen, så är ju det ganska sorgligt. Men att man visar sin kärlek den här dagen också gör ju inget. Sedan kanske jag blir ännu gladare om maken gör något omtänksamt och kärleksfullt en vanlig dag vilken som helst, men det är ju en annan historia.

Hur gör ni - firar eller inte?

6 kommentarer:

 1. Jag vänder mig lite mot att det är MAKEN som jämt förväntas göra någonting. När gav du din man en blomma sist :-)!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med - alla chanser att fira är bra tycker jag. Man behöver ju inte köpa något för fira, om man inte vill! Vi firade med att fika tillsammans på café - något vi aldrig gör till vardags.

  SvaraRadera
 3. Jag har inget emot att fira lite, men gör ingen jättegrej av det hela. Jag förväntar mig inte att få saker av M heller för vi har aldrig uppmärksammat just Valentine's Day eller Alla Hjärtans Dag. Det har hänt att han köpt med sig ngt eller fixat en god middag vissa år (men det var nog innan vi fick barn...) och jag har ibland köpt något till honom. I år passade jag på att köpa godis när jag ändå var på Sockerbit (svenska godisaffären här i West Village) i helgen, och jag sparade det så jag kunde ge det igår istället för redan i lördags. Vi märker nog av det mer via dagis för där uppmärksammas det rätt mycket och Ella har ritat en massa kort etc. Jag tycker det är gulligt, men gillar inte den fokusering på "parrelationer" som kan bli ibland. Tycker detta är en dag som man kan tänka lite extra på andra och liksom påminna sig om att man bör göra det ofta! :-)
  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Musikanta - åh, det var inte alls så jag menade att det bara är männen som ska göra saker ;)
  Jag tror att jag är ganska bra på att göra små spontana saker för min man för att visa honom uppskattning. Han är inte den i familjen som allra mest uppskattar att få just blommor. Igår fick han dock chokladbiskvier som han gillar ;)

  Fröken Pimpinett - det var ett mysigt sätt att fira.

  Saltis - nej, ingen jättegrej, men lite mys är alltid trevligt. Som sådant på mitt jobb (som inte alls hade med "parrelationer"). Jag gav barnen varsin liten present och så blev det lite gott fika till mig och maken.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker precis som du.

  Jag tycker att det är lite mysigt, men det behöver ju inte vara några stora saker man gör. Jag bakade cupcakes och bröd att bjuda på när han kom hem från jobbet eftersom jag vet att han äääälskar hembakat. Han hade köpt blommor och smarrig lakrits till mig. Mer än så behöver det ju inte vara.

  SvaraRadera
 6. Nej, verkligen inte. Små saker och lite vardagsmys kommer man långt med.

  SvaraRadera