torsdag 23 februari 2012

Var är festen?

Den rubriken fanns på Tidningen Svensk bokhandels hemsida med anledning av bokrean. Det är inte utan att det är just så jag känner det (med lite sorg i hjärtat). Det var ju årets höjdpunkt förr. Bättre än julafton.

Men jag var inte ens i närheten av en bokhandel igår. Jag har bara fått en katalog - om man kan kalla det tunna bladet från Åhléns det. Och det var länge sedan jag förbeställde något.
Ändå älskar jag ju inte böcker mindre nu och visst är det roligt att fynda. Men jag har det bättre ställt nu och handlar de böcker jag vill ha när jag vill ha dem. Böcker kommer snabbare i pocket nu. Det är billigt att handla böcker på nätet. Det går att hitta nyutgivna böcker jättebilligt på ICA.

Jag kommer säkert att hitta något bokreabord innan rean är slut, men festen är nog över.

7 kommentarer:

 1. Jag känner precis samma sak. Lite sorgligt. Men också härligt att det är så lättillgängligt med pocketböcker.

  Kram och trevlig resa!

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det så. Fast i år förbeställde jag några böcker på nätet faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Jag håller fullständigt med dig. Men jag håller väl kvar i det där lilla halmstrået och låtsas att det är som förr. Bara för att jag så gärna vill. Men igår kom jag hem med en bok som jag redan hade i pocket.......så går det när man har en massa olästa böcker och dålig koll ;)

  SvaraRadera
 4. Fast jag ann sakna Bokrean. Jag älskade den. Det var verkligen lite som en fest....! Särksilt när jag som barn fick följa med mamma o pappa SENT in till bokaffären och kolla böcker....! Trots att det var mitt i veckan och skoldag nästa dag. Spännande och nästan liiite förbjudet. :-)
  Kram!!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att det jämt är rea på en massa böcker överallt. Nästan alla böcker jag köpt till Gibson har det varit rea på. Det förtar lite också, tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Håller med om att det inte är som förr; lite sorgligt faktiskt. Här i Stockholm har NK tidigare år haft halva priset på hela sortimentet o jag har då gjort ganska många fynd där. Hade i år siktat in mig på barnböcker (som ganska nybliven tvåbarns mamma är det dåligt med egen lästid :) men i år var det bara rea på engelska böcker vilket 2-åringen inte är redo för ännu så det blir inga inköp alls i år :(

  SvaraRadera
 7. Det verkar vara många som upplever samma sak.

  SvaraRadera