fredag 2 november 2012

Galleri Fredag: Laga mat

Det är Victoria som her valt teman för Galleri Fredag i november. Först ut är "laga mat".


Matlagning är inget jag är jätteroad av. Speciellt inte vardagsmatlagning. Vi har "prenumererat" på matkassar från Middagsfrid ganska länge och det löser problemet med att bestämma och handla hem maten, men lagas måste den ju i alla fall!


Festmat kan vara lite roligare, speciellt om man lagar den tillsammans i goda vänners lag. För några år sedan träffades vi i ett kompisgäng med ojämna intervaller och lagade trerätters middagar med olika teman - cajun, japanskt, thailändskt osv. Det var väldigt skoj. Nu när vi alla är småbarnsföräldrar har de aktiviteterna avstannat helt. Vi träffas så klart fortfarande och äter mat när vi ses, men ambitionsnivån är helt annan nu ...

Äter man gäör jag däremot gärna ;)


Övriga teman i november blir:
nov 9: Mitt favoritrum
nov 16: Knappar
nov 23: Böcker, böcker!
nov 30: Stor och liten

4 kommentarer:

 1. Mirrfamiljen prenumererar också på en matkasse, Linas matkasse för barn, mest för att Mirrmaken är pappaledig och det är han som (egentligen) ska stå för matlagningen. Är man inte så van vid att laga mat är det en förträfflig uppfinning. Det står ju precis hur rätterna ska tillagas och alla ingredienser är med i kassen. Bra för barnfamiljer med så lite tid över!
  Kram! Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har precis börjat med en mer "barnvänlig" variant som också har fördelen att tillagningstiden är kortare. Matlagningslunskapen finns, men motivationen och inspirationen tryter. Så detta passar oss väldigt bra.
   Kram!

   Radera
 2. Vi är många som inte är speciellt roade av matlagning ;-). Men det måste ju göras...

  SvaraRadera