torsdag 25 juni 2009

Mat-tips i sommartid

Det vimlar ju av picknickar och grillkvällar så här års. Ett tips på lätt och bra "ta med"-mat är den här salladen med bulgur. Vi gjorde den och tog med på ett knytis för inte så länge sedan. För att göra den lite matigare marinerade vi några kycklingfiléer och lagade till dem i ugnen. Salladen lades upp på ett stort, lågt fat med skivad kycklingfilé överst och så dekorerade vi med myntablad - det såg fint och gott ut :)

Men salladen passar fint till grillat också (utan kyckling då).


Tabbouleh ( 4 port)

2 dl bulgur
100 g bladpersilja
1 gul lök
3 tomater


Dressing:
rivet skal från 1 citron
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja

Gör så här:

  • Koka bulgurn i lättsaltat vatten i ca 10 minuter (enligt beskrivning på paketet).
  • Ta av från värmen och låt svalna.
    Skölj, plocka och finhacka persiljan.
  • Skala och finhacka löken.
  • Tärna tomaterna.
  • Blanda ihop dressingen.
  • Blanda samtliga ingredienser med bulgurn.
  • Servera helst genast.

1 kommentar: