fredag 9 september 2011

Jobbar extra som förskollärare

Nu när lilla T har börjat på "storbarnsavdelningen" innebär det lite nya förpliktelser för föräldrarna. Varje torsdageftermiddag har personalen två timmars planering och då går föräldrar in i gruppen som "avlösning". Varje familj gör detta 2-3 gånger per termin och igår var första gången denna termin och första gången någonsin för mig. Det kändes lite klurigt att ta med sig lille N, så vi fick kalla in farmor som barnvakt.

Det hela gick bra och tiden gick snabbt. Det var roligt att få lära känna de andra barnen lite bättre, det är ju en hel del "nya" barn för oss som jag tidigare bara hälsat på när jag hämtar och lämnar. Vi skulle se till att de fick mellanmål och sedan var det i princip fri lek som vi skulle övervaka och självklart gärna ta del i. Barnen var snälla mot oss och det enda busig de gjorde var att byta platset vid borden när de skulle äta. Men vi föräldrar hade ju ändå ingen koll på vilka som var deras riktiga platser utan var tacksamma så länge de satt ner någonstans i alla fall ;)

3 kommentarer:

  1. Det är alltså ett föräldrakooperativ?

    SvaraRadera
  2. Bara ovanligt med planeringstid så ofta kanske? Och att föräldrarna hjälper till? Men det låter ju som ett vettigt system.

    SvaraRadera