tisdag 6 september 2011

Lilla T hos tandläkaren

Lilla T har varit hos tandläkaren förut, men idag var det dags för det första ordinarie besöket.

Vi fick godkänt på tandborstningen, men med uppmaningen att försöka borsta ännu lite bättre (det tyckte lilla T var onödigt när jag påminde henne om det nu på kvällen) och hon hade alla tänder man bör ha vid 3-års ålder.

Tandläkaren påtalade också att lilla T har "öppet bett" som orsakas av nappen. Det kommer att gå tillbaka när hon slutar med nappen, men vi bör inte vänta för länge med det. Vi har låtit henne ha (nästan) fri tillgång till nappen. Det har hänt mycket i hennes liv - att få en lillebror, att sluta med blöja, att börja på ny avdelning på förskolan - så vi har valt att inte ta den fighten just nu utan låta henne få ha den tryggheten. Men det blir väl nästa sak att ta tag i.

Lilltjejen fick sedan välja en "gnugg"-tatuering som hon var mäkta stolt över och visade för alla sina kompisar på förskolan.

6 kommentarer:

  1. Å vad duktig hon var hos tandläkaren! Vi måste fixa en tid för E också. Glömde liksom bort det nu under sommaren men ska ta tag i det nu i höst. Hon har ju också napp fortfarande om än enbart på nätterna. Vi får se vad tandläkaren säger om det. Här i USA slutar ju barnen oftast mycket tidigare med napp. Många redan vid 1 års ålder. Så vi är sena här...
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hon tyckte det var lite läskigt att ligga ner i stolen, men annars gick det bra.

    Ja, vi får ta tag i det där nappandet. Kram!

    SvaraRadera
  3. Vi blev glatt överraskade över hur fort tänderna gick tillbaka när det blev nappstopp. Men det ska laddas för det, för dottern var det ett stort och jobbigt steg. Fast väldigt skönt när det är avklarat och färdigsörjt.

    SvaraRadera
  4. Skönt att det förhoppningsvis löser sig snabbt då. Vi tänkte nog ladda lite inför jul. Vi får se hur det går.

    SvaraRadera
  5. Duktig hon är! Det ordnar sig säkert med både nappavvänjning och tänder så småningom!

    SvaraRadera
  6. Ja, det gör det alldeles säkert. Man ser ju inte så många 8 åringar med napp ;)

    SvaraRadera