måndag 27 oktober 2008

En liten chokladprovning

Om man av någon anledning inte vill äta så stora mängder choklad (och inte har någon självdiciplin om man har en 200-grammare hemma) så finns det många chokladsorter som kommer i små kakor på 30 g.

Marabou Premium har flera varianter. Jag testade Dark Hazelnut och Dark Mint. Ingen av dem var någon fullpoängare, men helt OK. Finns på de flesta affärer och t.ex. Pressbyrån.


Chokladen är ganska bitter och det funkade bra ihop med den friska minten, men lite sämre ihop med hasselnötterna, som ju också kan vara lite bittra. Mintkakan passade dock inte alls ihop med kaffe. Tänk på hur de smakar att ta en klunk kaffe när man precis borstat tänderna. Urk!



Dolfin är belgisk choklad som också finns i små kakor och i massor av olika spännande smaker. Man hittar dem på en välsorterad mataffär eller i en chokladbutik.
Vi testade mjölkchokladen Summer Memories Apple Crumble med äpple, hasselnötter och rörsocker och Dark White Pepper and Cardamom from Guatemala. Äppelchokladen var krispig med nötter och rörsocker och hade små friska äppelbitar i, men både jag och maken var överens om att peppar- och kardemummachokladen var ett strå vassare. En riktigt spännande kombination!

4 kommentarer:

  1. bra tips, jag har blivit helt såld på mörk choklad på sistone (det är ju inte godis som du säger :) )

    SvaraRadera
  2. Jag har också upptäckt de små Marabou Premium, de är lagom stora smakbitar när godissuget sätter in.

    SvaraRadera
  3. Vad tycker du om Marabou Premium Pistage eller Orange??? Grymt goda! Inte helt fel att lägga en bit i en kopp Latte, kanon god smak....

    SvaraRadera
  4. Jag älskar ju mintchoklad och föredrar Lindts små 35g-kakor, "Intense mint". Mums!!

    SvaraRadera