Om man har en burk grön tapenade i kylskåpet som man inte vet vad man ska göra med, så kan man göra det här laxreceptet som jag hittade hos En mammas dag - Helena. Vi äter ofta lax hemma och vi kan ju behöva variation från mitt standardrecept.
Basilika- och olivlax med citronris och sockerärter (4 portioner )
Ingredienser:
4 bitar laxfilé à 150 g
1 kruka basilika
1 burk (200g) grön olivkräm
2 dl crème fraiche
1 krm vitpeppar
en klick smör
1 citron
4 dl ris
100 g sockerärtor eller sugarsnaps
Sätt ugnen på 200°. Hacka basilikan och blanda med olivkrämen och crème fraiche. Peppra laxbitarna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred crème fraicheblandningen på laxen och stek den i ugnen i ca 10 minuter. Skär tunna skivor av citron och lägg det ovanpå riset i en kastrull. Koka sedan riset enligt anvisningen på förpackningen. Koka sockerärtor i lättsaltat vatten i ett par minuter. Servera laxen med citronriset och sockerärtor. Garnera med citronskivorna från riskoket och gärna lite basilikablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar