Hallonpannacottapaj
Pajdeg:
12 digestivekex
75 g smält smör
Fyllning:
3 gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
färska bär till garnering
Gör så här:
Kör kex och smält smör i matberedaren. Platta ut det i en form med avtagbara former.
Låt stå kallt i kylen under tiden som du gör fyllningen.
Lägg gelantinbladen i skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret löst sig.
Ta upp gelantin bladen, krama ur dem och vispa ner dem i grädden.
Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ner philadelphiaosten och hallonpurén i grädden. Vispa tills det är en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den stelnat.
Dekorera med färska bär och lite mynta. Och så en flagga, nationaldagen till ära.
Vad GOTT det lät! Och vd fin den blev! Som köpt på ngt kondis! Jag har kopierat receptet nu. kanke kan man baka denna i sommar.
SvaraRaderaKram!
Vi gjorde likadant, använde dagen som ett svepskäl för att mumsa kanelbullar och dricka krusbärsläsk. :)
SvaraRaderaSer gott ut! Jag har sett att du bloggat om Marabou Polka och vill därför passa på att tipsa dig om allt kul som nu händer kring den nya chokladsmaken. Vi har bland annat tagit fram ett Polkaspel på Facebook, där du kan utmana dina vänner i att dansa till svängiga polkatakter kombinerat med sköna rock-, hiphop- och popbeats. På http://apps.facebook.com/polkaspelet/ kan du testa dina danskunskaper och samtidigt tävla om fina priser. Vi har 1000 DJ Hero-spel som ska hitta sina ägare och dessutom har vi 1500 unika Polka-handdukar som andrapris.
SvaraRaderaEller kanske vill du träffa oss under sommarens polkaturné? Läs mer om allt kul som händer på www.marabou.se/polka!
/Sofia
Vad god den ser ut. Och inte minsta lilla ägg i receptet! :D
SvaraRaderaÅh så smarrigt!!! Dessutom äggfri, innebär att jag kan bjuda söstra min på den i sommar :)
SvaraRaderaBåde låter jättegott och ser jättegott ut!!!
SvaraRaderaJa, den var väldigt mumsig.
SvaraRadera