torsdag 24 juni 2010

Smakar konstigt!

Igår ringde de från lilla T:s förskola och bad oss hämta henne. Hon mådde inte alls bra och de misstänkte öroninflammation. Maken rykte ut, hämtade hem henne och fixade tid på BVC. Japp, det var öroninflammation och lilla T fick en penicillinkur.

So far so good, men sedan skulle ju medicinen ner också. Lilla T får en droppe i munnen och konstaterar att det smakar konstigt (vilket är en underdrift - det smakar vedervärdigt!) och vägrar sedan dricka mer. Maken resonerar, trugar, blandar med olika saker men utan att lyckas. Till slut tar han till milt tvång och medicinspruta, men det hela slutar med en förtvivlad liten tjej som kräks upp det lilla han fått i henne. PUH!

Nytt försök till kvällen. Denna gången med två föräldrar som lirkar och försöker muta. Vi läste Emilia hos doktorn flera gånger på eftermiddagen och pratade om hur duktig hon var som tog sin medicin och att lilla T också är en så stor och duktig flicka, men det argumentet hjälpte inte. Till slut höll vi fast henne och hällde i henne medicinen. Lilla T kräktes igen. Vi kände oss som världens sämsta föräldrar.

Imorse skrek hon bara hon såg flaskan och höll för munnen. Vi hade inte hjärta att tvinga henne igen.

Nu har jag ringt till BVC och i eftermiddag ska vi gå till apoteket och hämta en annan sorts penicillin. Håll tummarna för att det fungerar bättre!

Update: Vi fick ny medicin med jordgubbssmak (om än lite syntetiskt) och den går ner med lite övertalning och mutor i form av riktiga jordgubbar. Skönt!

6 kommentarer:

  1. Stackars liten. =(
    Hoppas det går bättre med den nya pencilinen och att hon kryar på sig snabbt.

    SvaraRadera
  2. åNEJ!!! Fy vad hemskt! Sådant är sååååå jobbigt. man mår skit som förälder öven om man vet att det är "för en bra sak" så att säga. Det ahndlar ju om medicin. Men just det där med att hålla fast och "tvångsmata" får en att känna det som övergrepp. Hu!
    Jag fattar heller inte varför man inte kan göra penicillin för barn som kan tas på annat vis. Typ som stolpiller eller så. Visst vår E vill itne ha stolpiller heller men det är betydligt lättare att ge det än att ge ngt via munnen som hon inte vill ha. Dessutom framkallar ju stolpiller åtminstone inte kräkningar så att allt ändå rä "förgäves" när man väl lyckats 8OM man lyckas)....
    Håller tummarna för att nya kuren ska vara bättre!!!!
    Stor kram!!!

    SvaraRadera
  3. Usch, jag minns det faktiskt från när jag var liten även om det var länge sedan. Det smakade vedervärdigt.

    Vad jag förstår lyckas vissa föräldrar genon att ha en "muta" i beredskap, något enligt barnet mycket välsmakande som finns till hands att stoppa i munnen direkt efter medicinen; Coca Cola, glass eller någon godis.

    Hoppas det inte behövs med den nya medicinen.

    SvaraRadera
  4. Äckliga Kåvepenin förstås %S? Vi har också hållit på så där. Numer säger vi till direkt hos läkaren att det inte är någon idé med penicillin om vi inte får Amimox som smakar frukt. Den har slunkit ner utan problem varje gång.

    SvaraRadera
  5. Jepp, Kåvepenin fick vi:( Men efter ett samtal till BVC fick vi byta till Amimox meds jordgubbssmak. Mycket bättre!

    Jag undrar också varför det inte kan finnas som stolpiller ...

    Nåväl, lilla T har varit på gott humör hela tiden och inte nämnvärt påverkad av öroinflammationen annat än första dagen.

    Tack för uppmuntrande tillrop!

    SvaraRadera