onsdag 14 januari 2009

Jakten på den perfekta garderoben - genomgång

Ja, då håller jag som bäst på att gå igenom min garderob. Enligt boken så ska man ta bort:
  • allt som inte passar
  • allt som inte fungerar
  • allt som är slutförbrukat
  • allt som inte används
Hårda bud, inte sant? Men klokt också. Jag är superdålig på att laga saker, men antingen får jag ta tag i sådana projekt eller göra mig av med dem. Sådan som inte används verkar ju onödigt att ha, men jag tänker ändå hålla fast vid några saker som inte används. Min brudklänning till exempel. Och min gamla fluffiga balklänning - bara för skojs skull.

Jag började med att kolla igenom strumpor, underkläder, träningskläder och sovkläder. Där vet jag att jag sparar massa "bra att ha"-saker som "reservtrosor" (de enda som är kvar när alla andra är i tvätten), urtvättade t-shirts (kan man ju alltid träna i) och sånt. Reservtrosorna är nog en slags kvarleva från när jag inte hade egen tvättmaskin. Då var det bra att ha ett rejält lager om det inte gick att få tvättid precis när man behövde. Men nu har jag ju egen tvättmaskin, så jag kan inte skylla på det och de tillhör nog definitivt kategorin "slutförbrukat". Men boken är lite väl nitisk - bara 10 par trosor, 7 par strumpor och 1 (!) pyjamas (däremot rekommenderas 4 olika BH:ar). Jag tillåter mig nog lite fler par trosor och strumpor än så. Men jag rensade hårt! Och det blev riktigt prydligt i lådorna.



En annan sak som också är en kvarleva från tvättstugetiden är en mängd svarta och vita t-shirts/toppar i olika stadier av noppighet. Ni vet sådana där tröjor som är så bra att ha under. Och bra att ha många av. Men nu strök många av dem med. För hur många skrutt-tröjor behöver man egentligen?

En hel del grejor som inte passar av olika anledningar får väl också rensas bort. Lite kvarlevor från när jag var några storlekar större som jag sparar "om-utifall-att" (inget positivt tänk här) och några saker som inte sitter som de ska nu när kroppen har förändrats pga. graviditeten (allt sitter liksom inte på precis samma ställe som förut, även om de återgått till ursprunglig storlek ...).

Byxor är ett problem. Boken rekommenderar 1-2 par välsittande jeans. I min garderob hittade jag 5 par jeans. Och inget av dem är jag nöjd med. Typiskt fel alltså.

Gå igenom, sortera, lägga i olika högar (slänges, bortskänkes och ev. säljes) - ja, det är bara att kämpa på!

1 kommentar:

  1. Vad duktig du är!
    Jag skulle också behöva göra ett sådant ryck.

    SvaraRadera