torsdag 15 juli 2010

Syskonträff

Det är väldigt trevligt att träffa sin familj. Vi ses ju inte så ofta eftersom vi bor 60 mil ifrån varandra. I början på den här veckan slumpade det sig så att alla syskonen kunde sammanstråla hemma hos föräldrarna. Syster Yster bor ju bara två mil bort från dem, men brorsan med familj tog sig också hit de tio milen från Bergslagsskogarna. Småkusinerna fann varandra direkt. Nu hade de inte sett sedan i julas.



Jag börjar inse vitsen med att bo i hus med trädgård för det är verkligen härligt att barnen bara kan springa ut och in, leka på gräsmattan och plaska i den lilla poolen medan föräldrarna kan övervaka från altanen med varsin kaffekopp.

Vi åkte också på en liten badutflykt till min barndoms badplats (Magsjön eller Campingbadet för dem som känner till trakten) - jag tror inte att jag har varit där sedan jag var 15 år gammal!
Kusin S är ett riktigt blötdjur och simmade och plaskade. Lilla T intog en mer avvaktande inställning och tyckte det var mysigast att fika på filten med mormor.

På kvällen grillade vi, som sig bör, och det blev lite paketöppning. Båda tjejerna har haft födelsedag och fyllt 2 respektive 4 år och det måste ju firas.

Efter den varmaste natten i mannaminne vaknade hela gänge och var ganska möra, men en tur till lekplatsen och lite glass hanns med innan Gyttorpsgängen var tvugna att åka vidare.
Lilla T sov när kusin S åkte och var mycket bekymrad sedan när hon vaknade och frågade efter sin kusin många gånger. Men en liten promenad till mormors jobb och vinbärsplockning distraherade och det hade nog varit intensiva dagar för på kvällen slockande lilla T tidigt i mormors famn.

2 kommentarer: