söndag 23 januari 2011

Biopremiär

Idag tog jag med lilla T på bio för första gången. Att se på film hemma står ju högt i kurs och när vi såg annonsen för Var inte rädd Långa farbrorn, verkade det vara en perfekt biopremiärsfilm.
Det gick också att orda så fint att vi kunde ta sällskap med min kollega J och hennes stora flicka som lilla T är väldigt förtjust i. Dessutom kunde jag och kollegan utnyttja de biocheckar med kort datum som vi fick i lite bonusjulklapp av jobbet. Den här gången satte heller inga sjukdomar käppar i hjulet för planerna.
Lilla T var väldigt uppspelt hela förmiddagen och kunde knappt få i sig någon lunch. "Ska vi gå nu?" frågade hon om och om igen. Men det här med bio var nog ändå lite luddigt och för säkerhets skull packade hon både böcker och ett par leksaker i sin lilla Kånken. Väl på plats var det mycket spännande att titta på alla barn som också skulle på bio och lyckan var total när hon fick popcorn. (Dessutom fick hon provsmaka två Ahlgrens godisbilar av kompisen L - smågodispremiär för lilla T).
Filmen verkade också gå hem - hon hade inte ro att sitta utan stog upp under stora delar av filmen, höll sig i stolen framför och tittade med full koncentration. Upplevelsen toppades av fika på café efter filmen.
Efter en sådan upplevelse hade vi en ganska trött liten tjej här hemma nu på kvällen och hon däckade i mitt knä i soffan redan efter kvällsmaten.

2 kommentarer: