torsdag 20 januari 2011

Koll på guldpengarna

Det är ju lite tidigt att börja lära lilla T om ekonomi, men hon har koll på att guldpengar är bra för dem kan man använda för att få åka kundvagn på affären och om man har riktig tur kan man få stoppa en guldpeng i en sådan där rolig bil som står i entréen i leksaksaffären och åka i den.

Men vi har diskuterat varför mamma och pappa måste gå till jobbet (för att få lön så att vi kan handla mat - ja, och lite för att det är roligt också) och för ett par veckor sedan hade vi ett ärende till banken och jag försökte förklara vad en bank är, så ämnet har kommit upp. Igår kom ett kontobesked från banken. Det var för lilla T:s sparkonto, så när jag sa till maken att lilla T hade fått ett brev från banken blev hon väldigt nyfiken. Vi försökte förklara att vi sparade pengar på banken åt henne och för att göra det mer konkret, så sa vi att det var som om det fanns en stor säck med guldpengar på banken.

Lilla T lyssnade fundersamt, men lyste upp och sa: "Ja! Och sedan när vi behöver handla paprika och korv och frukt kan vi hämta säcken med guldpengar."

Japp, så funkar det :)

3 kommentarer: