tisdag 24 februari 2009

Thaisoppa, pulka och storstädning

Även om vi var krassliga i helgen så bestämde vi oss för att hålla oss till planen med matlagningskväll med vänner i fredags. Det blev lite asiatiska snacks som matlagningsmums, en het thaisoppa som man "bygger själv" till huvudrätt och chokladmousse till efterrätt.

På lördagen träffade vi andra kompisar i Torup för en liten vinterpromenad och fika. Lilltjejen fick prova att åka pulka för första gången. När vi kom hem var hela familjen trött av all frisk luft och tog en liten eftermiddagslur. Skönt!

På söndagen blev det lågpromenad och storstädning. Det sistnämnda inte så kul , men verkligen på tiden!

Receptet på soppan? Det kommer här:

Thaisoppa med kyckling
4 vitlöksklyftor fräses i olja. Tillsätt ca. 3 cm skalad och tunt skivad ingefära och 4 msk Thai Red Curry Paste - låt det bubbla ordentligt!
Häll i 2 burkar kokosmjölk, lite i taget, och tillsätt 4 kycklingfiléer skurna i tunna skivor. Koka i 6-7 minuter tills kycklingen är geomkokt.
Smaksätt med 2 msk fisksås.

Så här långt gör man soppan. Resten av ingredienserna lägger man upp i skålar som gästen själva får plocka av:

äggnudlar (kokta enligt förpackningan)
färska babyspenatblad
tunt skivad charlottenlök
tunt skivad lime
basilikablad (färska)
chilifrukt (fint strimlad)

Exempel: fördela nudlar i portionsskålar, lägg i spenat, lök och lime - låt dra en liten stund så att spenaten mjuknar, garnera med basilika och hackad chili.

Vi drack Tiger Beer till och ett rött Rioja som passade oväntat bra till kryddstark mat.

2 kommentarer:

  1. Hej hopp! Jag är ute på bloggturné för att hälsa på alla som liksom jag ska vara med på Pocket&Trix! Trevligt att råkas! :-)

    SvaraRadera
  2. Hej Helena!
    Trevlig att du tittade in. Och nu hoppar jag över till dig!

    SvaraRadera