torsdag 26 januari 2012

Fördel barnvänligt

Jag har aldrig rest på charterresa tidigare. Jag lägger ingen värdering i det. Det har bara inte blivit så. Men jag måste säga att när man reser med barn, så är det väldigt smidigt. Lägg sedan till all inclusive, så behöver man inte tänka alls. Det är skönt vill jag lova;)

Vi hade fått hotellet rekommenderat av en annan familj så vi visste att det var bra där. På reseföretagets hemsida var det sedan bara att klicka: transfer - ja tack, barnsängar - ja tack, mat - ja tack, Bamseklubb - ja tack. Allt var färdigt när vi kom dit.

Jag är inte säker på att jag skulle välja all inclusive om jag reste utan barn (eller med större barn). Inte för att maten inte var bra, för det var den. Mycket att välja på, kockar som stekte fisk och kött (och ägg på morgonen) vartefter det gick åt och efterrättsbuffé (!) både efter lunch och middag. Men det var en stor anläggning och det var många småbarnsfamiljer så stämningen i restaurangen var mer skolmatsal än mysigt matställe. Det är dock svårslaget att kunna sätta sig till dukat bord, kunna ta vad du vill ha att äta direkt och sedan slippa disken ;)
På en vanlig restaurang slipper man ju också disken förstås, men först måste man välja var man ska äta, sedan vad man ska äta och sedan vänta på maten ... ja, ni vet.

Vi hade som sagt bokat Bamseklubb, men visste inte om lillskruttan skulle våga stanna där utan oss. Det var dock inga problem - hon stortrivdes! De var både pirater och indianer, gick på skattjakt, pysslade och hade vattenkrig. Visst tyckte vi att det var skönt med ett par lugna timmar på förmiddagen (som sammanföll med att lille N sov en liten stund), men den stora behållningen var att lilla T hade så roligt.

Hotellet hade även många andra aktiviteter för både barn och vuxna. Lilla T:s favorit var minidiskot. Hon "finade" sig varje kväll och så gick vi dit efter maten. De första kvällarna vågade hon inte gå upp på dansgolvet och vara med i danslekarna, utan tittade bara med stora ögon. Men hon blev modigare och modigare :)

Lekplatsen, att gräva i sanden på stranden och att rida kamel var också höjdpunkter för lilla T. Och att bada såklart!

Lille N trivdes också fint. Han badade, åt sand och tränade "upp och stå" mot allt han hittade i lämplig höjd.

Och när barnen är nöjda, är föräldrarna nöjda :)

5 kommentarer:

 1. Ja, sä är det verkligen. Nöjda barn = nöjda föräldrar.

  Det låter som att ni hade en fin resa. Härligt! Vi hoppade över all-inclusive men det beror ju på att våra barn inte somnar medan de väntar på att beställa på restaurang. ;)

  SvaraRadera
 2. Åh, det låter som om ni hade hur mysigt som helst!

  SvaraRadera
 3. Absolut! Du det finns en anledning till att man tidigare ratade charter.... ;-) Just för att "Charter åker bara barnfamiljer och pensionärer". Så sant så sant. Och nu är man ju den ena av dessa grupper. Så då är det väl inte konstigt att man gärna tar det alternativet till semester som verkligen GER en SEMESTER och inte en massa mer jobb. ;-)
  Just sådana resor är väl lite det vi drömmer om att kunna göra någongång framöver. Fast jag vet sjutton inte när. Våra semestrar går ju mest åt till att komma till Sverige. Visserligen roligt men ofta inte så mycket just "semester".... :-)
  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Anna - verkligen härligt. Det låter som en klar fördel att ha barn som inte somnar i maten ;)

  Malin - verkligen!

  Saltis - jag har inte ratat medvetet, men det kanske ligger något i det. Men det är passade oss väldigt fint just nu. Hoppas ni får chansen att åka på en avkopplande semester. Kram!

  SvaraRadera
 5. Låter bra! Vi kommer nog också äka på en charter då och då även om vi kommer åka på annan slags semester också. Och en sak jag kommer bojkotta är Thailand! I så fall blir det Bankkok, inte någon resort i tre veckor för det är inte min grej!

  SvaraRadera