söndag 1 januari 2012

Och så skriver vi 2012

Lilla T pysslade en häst i lera.
Igår - ett stillsamt men trevlig nyårsfirande här hemma tillsammans med några vänner. Bubbel och ost, asiatisk buffé, tre sorters hemlagad glass (eller bortalagad, för det var en av gästerna som tog med den) och mer ost när barnen somnat.

Idag - slappar vi allt vi orkar. Som sig bör en nyårsdag. Såsar runt. Äter resterna av nyårsmaten. Återställer ordningen i hemmet så smått.
Jag tror klocka var närmare ett innan alla familjemedlemmar hade kommit ur pyjamasen. Tro nu för all del inte att vi fick sova så länge, men lite sovmorgon blev det i alla fall för mig och lilla T (den senare höll ut till klockan var nästan elva igår). Maken fick gå upp med lille N i vanlig tid, men de passade å andra sidan på att sova tillsammans en stund på förmiddagen.

Väder har varit för bedrövlig hela dagen, men vi kom iväg en liten sväng till lekplatsen i alla fall. Där ägnade vi en lång stund åt att städa upp efter några glada typer som hade använt sandlådan som avfyrningsramp för sina nyårsfyrverkerier. Det må väl vara hänt, men då får man faktiskt städa upp efter sig!

Nu sover barnen sött. Maken släpar upp extrastolar och bord på vinden. Själv har jag spetsat in mig på resterna av gårdagens ostbricka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar