tisdag 31 januari 2012

måndag 30 januari 2012

Jag tipsar och tävlar

Känner ni till Babyboken.se? Om inte så gå in på deras hemsida bums och titta. Finfina böcker för små människor som skickas hem till dig. Hur bra som helst :)
Och om man tipsar kan man tävla ;)

Hur svårt kan det vara?

Idag försökte jag hitta ett par nya byxor.
Jag hade inte så stora krav.
Ett par lagom snygga svarta byxor bara.
I något inte alltför läskigt material.
Det låter väl inte som en omöjlighet?

Det blev inga byxor.
Däremot blev jag på dåligt humör.

Hur svårt kan det vara att få tag på ett par byxor som passar en ganska vanlig person, men som inte vill ha super-slimfit-skinnymodell?

Snurrigt

Idag är det lite mer så här.

söndag 29 januari 2012

Over and out!

Känner mig alldeles så här. Bäst att gå och sova.

Coolaste killen i stan


Det är lite tomt därborta ...

Ni kommer väl ihåg att titta in på den där bokbloggen ibland också? Det är lite ödsligt där borta, så ni får gärna ge er till känna - kommentera och följa även där. Om ni vill alltså ;)

Nu jag fyllt på med lite nya lästips.

lördag 28 januari 2012

Bok på film: Svinalängorna

Igår tittade vi på Svinalängorna. Det är en film som är baserad på Susanna Alakoskis bok med samma namn. Ingen feel good-film till fredagsmyset precis. Men bra!

Den skilde sig ganska mycket från boken dock. Nutidsperspektivet som filmen vävs kring finns inte alls med i boken och flera av karaktärerna saknas. Det som är mest påtagligt är att stora delar av humorn i boken inte har kommit med i filmen. Det gör att filmen om Leena som växer upp med svårt alkoholiserade föräldrar bara blir svart, dyster och hopplöst. Den viktiga vänskapsrelationen mellan Leena och hennes tjejkompisar har också strukits.
Ja, det är klart att det är svart och dystert, men boken berättar det på ett sådant sätt att det ändå känns som att det finns hopp för Leena och hennes syskon.

I filmen finns ingen försoning. Det var en bra film. Men det var en sådan film som gör att man går och pussar lite extra på sina barn.

fredag 27 januari 2012

Napplös prinsessa

Den hett efterlängtade kronan.
Helt plötsligt bestämde sig lilla T för att sluta med napp. Det hade något med den där kamelturen på semestern att göra för dagen efter att vi kommit hem förklarade hon att hon var stor (för det är man när man ridit på en kamel) och att hon skulle sluta.
Vi har ju talat om det med henne ganska länge och försökt "plantera" olika alternativ hos henne - hänga napparna i nappträdet eller skicka dem till tomten - och eftersom det inte blev tomten i julas så hade vi laddat lite för nedtrappning och nappträd när vi hade landat lite i vardagen igen.

Men det blev tvärt slut och nattning utan napp redan då på kvällen. Och det gick hur bra som helst!
Som belöningspresent hade hon redan tidigare önskat sig en "riktig" prinsesskrona (inte en så'n i papper), så efter dagis tog maken med vår stolta stora tjej till leksaksaffären där hon fick välja en krona.

Mormor var sedan tidigare invigd i nappbelöningsplanen och i julas smugglade vi med oss en mycket tjusig prinsessklänning som hon hade sytt åt lilla T. När jag kom hem från jobbet plockade vi fram den som komplement till kronan. Det var en mycket lycklig prinsessa som dansade runt här hemma på kvällen :)

Men det gick inte så lätt så att det var slutet på historien. För när det var dags för nattning den kvällen var vår tjej förtvivlat ledsen och skrek efter napp. Vi kände oss hårdhjärtade, men vi fick ju lov att stå emot. Vi mutade med film i sängen och massor av gos och till slut somnade hon. Ungefär varannan kväll har det varit gråt och elände och varannan kväll har det gått bra.
När lilla T sedan blev sjuk tänkte jag nog att att det var kört, men även om hon grät efter nappen, så blev det aldrig riktigt akut och hon klarade den pärsen också.Nu har hon varit nappfri i en dryg vecka och vi räknar med att det håller i sig.

Nämnde jag att vi är enormt stolta över vår lilla T!

10 månader!

Jag kan knappt tro att det är sant, men lille N blir tio månader idag!

torsdag 26 januari 2012

Bok på film: The Reader

Har just suttit uppe alldeles för länge och kollat på filmen "The Reader".
Det är den lågmälda och långsamt berättade filmatiseringen av Högläsaren av Bernhard Schlink.

Den 15-årige Michael inleder ett förhållande med den ganska mycket äldre Hanna. De träffas i hemlighet under en sommar strax före andra världskriget och utöver den sexuella relationen ägnar de sig åt litteratur. Hanna säger till Michael att hon föredrar att lyssna när någon annan läser för henne, framför att läsa själv. Han läser mängder av klassiker för henne.
Långt senare, när deras vägar korsas deras igen efter kriget, inser han att hon är analfabet. Ett faktum som kan vara avgörande när Hanna nu står åtalad för krigsbrott.
Välspelat av Kate Winslet.

Boken är bra den också!

Lön hade varit trevligt

Må hända är det fler saker än pengar som gör att man tar sig till jobbet varje dag, men lön är ju ärligt talat en stor del av motivationen.
Idag är det lönedag.
Inte för mig dock.
Lönekontoret i huvudstaden hade glömt att "ta bort" min F-ledighet ur systemet. Trots att min chef sagt till i god tid för att vi skulle vara på den säkra sidan.
Den enda person som tydligen kan hjälpa mig var inte på plats idag.
Jag är inte helt nöjd.

Fördel barnvänligt

Jag har aldrig rest på charterresa tidigare. Jag lägger ingen värdering i det. Det har bara inte blivit så. Men jag måste säga att när man reser med barn, så är det väldigt smidigt. Lägg sedan till all inclusive, så behöver man inte tänka alls. Det är skönt vill jag lova;)

Vi hade fått hotellet rekommenderat av en annan familj så vi visste att det var bra där. På reseföretagets hemsida var det sedan bara att klicka: transfer - ja tack, barnsängar - ja tack, mat - ja tack, Bamseklubb - ja tack. Allt var färdigt när vi kom dit.

Jag är inte säker på att jag skulle välja all inclusive om jag reste utan barn (eller med större barn). Inte för att maten inte var bra, för det var den. Mycket att välja på, kockar som stekte fisk och kött (och ägg på morgonen) vartefter det gick åt och efterrättsbuffé (!) både efter lunch och middag. Men det var en stor anläggning och det var många småbarnsfamiljer så stämningen i restaurangen var mer skolmatsal än mysigt matställe. Det är dock svårslaget att kunna sätta sig till dukat bord, kunna ta vad du vill ha att äta direkt och sedan slippa disken ;)
På en vanlig restaurang slipper man ju också disken förstås, men först måste man välja var man ska äta, sedan vad man ska äta och sedan vänta på maten ... ja, ni vet.

Vi hade som sagt bokat Bamseklubb, men visste inte om lillskruttan skulle våga stanna där utan oss. Det var dock inga problem - hon stortrivdes! De var både pirater och indianer, gick på skattjakt, pysslade och hade vattenkrig. Visst tyckte vi att det var skönt med ett par lugna timmar på förmiddagen (som sammanföll med att lille N sov en liten stund), men den stora behållningen var att lilla T hade så roligt.

Hotellet hade även många andra aktiviteter för både barn och vuxna. Lilla T:s favorit var minidiskot. Hon "finade" sig varje kväll och så gick vi dit efter maten. De första kvällarna vågade hon inte gå upp på dansgolvet och vara med i danslekarna, utan tittade bara med stora ögon. Men hon blev modigare och modigare :)

Lekplatsen, att gräva i sanden på stranden och att rida kamel var också höjdpunkter för lilla T. Och att bada såklart!

Lille N trivdes också fint. Han badade, åt sand och tränade "upp och stå" mot allt han hittade i lämplig höjd.

Och när barnen är nöjda, är föräldrarna nöjda :)

onsdag 25 januari 2012

Något känns fel ...

... när man kommer på att man inte har hållit sin bebis i famnen på hela dagen. När jag kom hem från jobbet pussade jag på honom när han var i sin pappas famn. Sedan matade jag honom, men då satt han redan i sin stol. Efter maten badade jag lilla T och maken lekte med N. Vi nattade var sitt barn. Jag nattade T. När det var klart sov redan lille N.

Det här med att jobba känns inget vidare när man inser att det kommer att vara fler kvällar som blir just så här.

Varning

Funderar du på att äta en sådan här chokladbit efter jobbet för att muntra upp dig själv?
Akta dig - den här krispiga, sega, chokladiga, jordnötiga, och till synes oskyldiga lilla saken, är direkt beroendeframkallande.
Du har blivit varnad!

Mycket, mycket konstigt ...

På väg till Gran Canaria slog det mig att jag hade glömt att ta med mig en handväska!
Jag hade en ryggsäck med allehanda barnsaker som handbagage och inget mer för att ha händerna fria att hålla barn med.
Men tror ni att jag fick panik över det? Nej. Jag nöjde mig med att använda kameraväskan som handväska.
Mycket konstigt!

När jag sedan sista dagen tänkte att jag skulle unna mig en ny väska som souvenir så gick jag förbi de färgglada semesterväskorna för att jag har lärt mig att jag inte är lika glad för dem när jag kommer hem.
(Kanske inte så konstigt.)

Sedan avstod jag från att handla en väska på fina märkesaffären för att modellen jag gillade inte gick att få i färgen jag tyckte var snyggast. Trots att de hade jätterea!
Mycket konstigt!

När vi kom hem fick jag pensionera en riktigt trotjänare. Då borde det väl ha uppstått ett stort väsk-hål att fylla genast. Men nej.
Mycket konstigt!

Inte heller när jag gick förbi en Ulrika-väska (bokstavligen) till halva priset slog jag till. För jag behövde faktiskt inte just en sådan.
Mycket konstigt!

Har jag gått och blivit väsk-vuxen nu, eller?

måndag 23 januari 2012

En utmaning

Anna of Sweden har utmanat mig med en lista. Det kan jag ju inte tacka nej till. Här kommer mina svar:

Vad gjorde du för tio år sedan? Tänk vad snabbt man glömmer. Men tio år ... Då hade jag bytt arbetsuppgifter på jobbet och arbetade med en helt ny utgivning av böcker. Väldigt mycket jobb. Väldigt roligt. Och en väldigt trevliga kollega ;)
Trivdes i min mysiga lilla 2:a. Maken hade ännu inte blivit vare sig sambo eller make, men bodde ett stenkast bort.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Då väntade jag på lille N:s ankomst.

Fem snacks du gillar?
Det är ju nästan lättare att skriva en lista över snacks som jag inte gillar, men i alla fall ...
Smågodis.
Choklad.
Kakor.
Vindruvor.
Ost och kex (kan väl klassas som snacks?).

Fem sånger du kan texten till? Musik är inte något som jag är jätteintressead av och jag lägger nog inte speciellt många texter på minnet. Men jag kan kanske fem barnvisor ...

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?
Resa.
Starta ett rejält sparande till barnen.
Göra mig skuldfri.
Bjuda mina föräldrar och syskon på roliga saker.
Skänka pengar till medicinsk forskning.

Fem dåliga vanor?
Är en obotligt godisråtta.
Är ganska lat.
Äsch, jag listar bara två. Man ska inte vara så hård mot sig själv ;)

Fem saker du gillar att göra.
Läsa.
Fika.
Resa.
Blompyssla.
Umgås med familjen.

Fem saker du inte skulle klä dig i eller köpa?
Leopardmönstrat.
Haremsbyxor.
Kortkort.
Stilettklackar (kan knapp gå i "vanliga" högklackade).
Onepiece.
Fem favoritleksaker?
iPhonen.
Datorn.
iPhonen.
Kameran.
Sa jag iPhonen?
Meningen är sedan att man ska skicka vidare till fem bloggare, men jag låter utmaningen vara öppen för de av mina läsare som vill. Lämna en kommentar om ni om svarar på frågorna så kommer jag och läser!

Taggiga semesterblommor



söndag 22 januari 2012

Den där semestern

Jag skulle ju berätta så mycket om vår semester, men jag kom av mig lite med jobbstart och sjuk dotter. Jag kan väl sammanfatta det hela som så att det var ett väldigt klokt beslut att åka iväg en vecka mitt i tristaste januari. Fint hotell (Dunas Maspalomas), bra mat (all inclusive ftw!), lagom varmt väder och glada barn :)

Ett lite bildkollage (går att klicka större).
Vid poolen spelades den här låten hela tiden,
så det känns som en signaturmelodi för veckan.

Pyssel i sjukstugan

Kakformsblommor inspirerade av Bolibompas pysselverkstad.

Årets första

lördag 21 januari 2012

Inte som planerat

Just nu skulle vi egentligen vara på Disney On Ice och kolla på skridskoåkande prinsessor med lilla T. Men så blev det inte. För lillskruttan blev sjuk och kräktes bara en liten stund innan vi skulle åka. Nu kör vi maraton med Disney-prinsessor på film istället.

fredag 20 januari 2012

Så var det ju!

Installerade skrivaren.
Läste lite marknadsundersökningar.
Skickade bilder till en formgivare.
Mejlade en författare.
Efterlyste en offert från en illustratör.
Svarade på frågor från marknadsavdelningen.
Kollade ett formgivningskorr.
Skickade brev till en skolklass.

Men vänta nu, det är ju det här som är att jobba ;)

Dessutom lyckades jag fixa kaffemaskinen när den hade fått ett litet spel.

Semesterblommor





torsdag 19 januari 2012

Bra grejer med att jobba igen

Att jag blev så varmt välkomnad av mina fina kollegor.
Lunchrast.
Kaffepauser.
Och att ingen följer med in på toaletten!

Jo, jag överlevde

Hoppas ni inte blev orolig för mig när jag inte "hörde av mig" på hela kvällen igår.

Ingen fara, jag överlevde min första dag tillbaka på jobbet.

Men jag blev väldigt trött.

Av att lära mig att hitta på nya kontoret.
Av att lära mig namnen på nya kollegor.
Av att packa upp lådor.
Av att leta efter sladdar.
Av att bråka med datorn.
Av att lära mig hur min nya telefon fungerar.
Av att ringa helpdesk.
Av att vara trevlig hela dagen ;)

Jobbade gjorde jag väl egentligen inte så mycket ...

onsdag 18 januari 2012

Byter

Då byter jag skötväskan mot snyggväskan och åker till jobbet.

Sandstrand

Jag kan ändå inte sova, så jag kan ju lägga upp ett par bilder från semestern. Jag fortsätter lite på fot-temat.



tisdag 17 januari 2012

Söndagsångest!!!!!

Ja, alltså, jag vet att det är tisdag idag, men jag har ändå söndagsångest.
Av värsta sorten.
Det är tydligen så att jag ska börja jobba igen imorgon!

Jag trodde det var illa när jag började jobba efter föräldraledigheten med lilla T.
Men det här är ju ännu värre.
Sista föräldralediga dagen ever.
Och dessutom efter en härlig semestervecka.

Så nu får ursäkta mig.
Det blir nog ingen rapport från resan idag.
Jag är upptagen.
Ömsom vimsar jag runt och leta efter jobbsaker och vettiga kläder att ta på mig.
Ömsom sitter jag ner och är helt handlingsförlamad.

Hemma

Nu har vi landat hemma i Skåne igen.

Med den här låten i huvudet ;)

onsdag 11 januari 2012

måndag 9 januari 2012

Up, up and away!

Alla hållna tummar hjälpte. Nu är vi i bilen på väg till flygplatsen.
Vi ses om en vecka!

fredag 6 januari 2012

Saker lille N gör ...

Och det här är fortfarande lika roligt.
... kryper! Bara några dagar innan jul fick han ordning på armar och ben och vilket håll som var framåt. Nu går det undan som bara sjutton :)

... vill gärna försöka dra sig upp lite mot saker och blir glad om han får "gå" och hålla någon i händerna.

... håller sig i öronen när han är trött och vill sova. Supersött!

... tycker om att gunga.

... älskar att bada i badkaret tillsammans med storasyrran.

... sover nästan hela natten. Behöver oftast bara "nappas om" några gånger.

... pratar en väldig massa. Inget som man förstår, men ändå ;)

Håller andan ...

... och tummar och tår för att alla ska hålla sig friska så att vi kommer iväg på vår resa på måndag.
Håll några tummar ni också är ni snälla!

Startbana

Konsten att få på en 3-åring ytterkläderna och ut genom dörren ...
Gör ni också sådant här?

Om 2011

Samma lista som 2010, men med nya svar:

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Jag blev tvåbarnsmor ;)
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag gav inget riktigt nyårslöfte, men har försökt att göra en rolig sak i månaden.
3. Fick någon du känner barn?
Ja, flera vänner fick barn under året.
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, inte riktigt nära.
5. Vilka länder besökte du?
Sverige och Danmark.
6. Är det något du saknade 2011 som du vill ha 2012?
Sovmorgnar och lästid.
7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
När lille N föddes den 27 mars.
8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Att få bli mamma till lilla N.
9. Vilket var ditt största misstag?
Troligen att jag har en tendens att älta saker lite för mycket.
10. Vilket var ditt bästa inköp?
Kommer inte på något speciellt.
11. Vad spenderade du mest pengar på?
På fika kanske ;)
12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Omtanke från vänner. Lilla T:s alla små kluriga betraktelser. Och en omtänksam spontanpresent från maken. (Ja, och så det här förstås!)
13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag blev riktigt sjuk efter att lille N fötts då jag fick en infektion och hela december har varit en enda lång dunderförkylning.
14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2011?
Inga speciella.
15. Mådde du bättre eller sämre under 2011 än vad du gjort tidigare år?
Lite bättre än 2010, men inget toppenår.
16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Maken kanske ;)
17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
TV-tittande.
18. Hur var din julafton?
Bara fin. Traditionell. Lugn. Lite snuvig.
19. Blev du kär?
I lille N förstås! I lilla T om och om igen. Och i maken, inte att förglömma.
20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Downton Abbey var strålande bra.
21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Jag tror att jag har svårt att riktigt hata någon person. Det finns saker och tillstånd jag kan hata.
22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Jag tror det får bli The Hunger Games-triologin som tar topp-placeringen.
23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Jag gjorde inga upptäckte alls. Jag lyssnar väldigt lite på musik.
24. Önskade du dig något som du fick?
När man får ett frisk och fint barn finns det inte mycket mer man kan önska sig.
25. Önskade du dig något som du inte fick?
Ja, tyvärr.
26. Vilken var årets bästa film?
The Kings Speech.
27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Blev uppvaktad på morgonen av familjen. Åt lite tårta. Annars var det som en helt vanlig dag.
28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Vännerna så klar (i den mån vi lyckades få till en träff) och familjen när jag fick en chans att träffa dem som inte bor nära.
29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Jeans och tröja. I början av året var det mammajeans och mammatröja. Sedan jeans och amningströja, så jag har ju varierat mig lite ;)
30. Vad fick dig att må bra?
Mina barn och min man.
31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Öööhh ... det här har jag inte riktigt haft fokus på på väldigt länge ...
32. Vem saknade du?
Det låter lite konstigt kanske, men ibland kunde jag känna att jag saknade mig själv ...
33. Vilken var din bästa månad?
Juli - sommar, semester, träffa vänner, göra roliga saker. Härligt.
34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Jag skulle vilja vara en bättre och mer tålmodig mamma.
35. Hur kommer 2012 att skilja sig från 2011?
Mer jobb än förra året. Tillbaka vid skrivbordet om bara 12 dagar. Efter sommaren ska lille N börja i förskola. Maken och jag kommer att jobba båda två och vi kommer att hämta och lämna två barn på dagis.

torsdag 5 januari 2012

Bok på film: Igelkotten

Som så många andra läste jag Igelkottens elegans när den var i ropet och tyckte mycket om porträtten av den buttra Renee och den lillgamla Paloma. Jag ville gärna se filmen när den kom på bio, men lyckades aldrig ta mig iväg, men ikväll gick den på SVT. Jag tyckte att de hade lyckats väldigt bra med både stämningen och personporträtten. Skönt att inte behöva bli besviken, som man ju så ofta blir när bra böcker blir film.

onsdag 4 januari 2012

Glömsk

Jag brukar vara bra på att komma ihåg födelsedagar, årsdagar och annat som går att fira. Därför är det lite förvånande att jag inte ens tänkt på att det idag är den 4 januari och den dag då maken och jag har årsdag och förlovningsdag. Det borde man väl ändå komma ihåg!

Som tur var kom i alla fall maken ihåg det och lyckades hitta lite ost och vin att fira med.

Inte alla gillar jullov

Lilla T längtar till dagis. Nästan varje dag frågar hon om det är dagisdag och ser lite besviken ut när vi förklarar att det är flera dagar kvar på jullovet. Hon saknar nog också att få vara ute och springa av sig ordentligt som de ju gör på förskolan varje dag.. Även om vi självklart går till lekplatsen så är det inte precis samma sak som att leka där med oss som ett helt gäng jämnåriga kompisar. I ärlighetens namn är inte vi så uthålliga på lekplatslek, men vem är det i det här vädret - om man inte är tre år alltså.

Vi försöker hitta på aktiviteter som hon uppskattar. Igår var lilla T och hennes pappa på bio (när jag städade upp efter julgransplundringen) och det gillade hon (Såklart. -Jag klarar mig inte utan film).

Idag tog vi en tur till favoritstället - badhuset i Lomma. Precis när vi bestämt oss för att åka dit hörde familjen C av sig och ville hitta på något, så de fick hänga med. Efter badet följde de med hem hit på lite improviserad middag. Trevlig för oss och trevlig för lilla T med en lekkompis på besök.

måndag 2 januari 2012

Julgransplundring

Ni vet den där kliande känslan man har över hela kroppen efter en hårklippning. Tänk så, men med granbarr. Så känns det efter dagens julgransplundring. Det var svårt att tro att det fanns några barr kvar på granen när vi (läs: maken) fick ut den genom dörren, med tanke på hur mycket barr vi (läs: bloggerskan) fick städa upp inne i lägenheten.

Men nu är granen och julen bortstädad. Adventsljusstakarna får dock vara kvar ett tag till.

Nyår i bilder




Julen i bilder


Granen hemma.
Dan före dan - lite pulkaåkning och lite skidåkning.

 
Klär granen hos mormor och morfar.


Lilla T:s bästa julklapp - sjöjungfrudräkten som mormor sytt.
Lille N:s första jul.

Som alla normala barn gillade lille N snörena bäst.

En dålig start på dagen ...

... när sakerna man försöker tina i mikrovågsugnen börjar brinna.

Inte längre föräldraledig

Nej, nu är jag inte längre föräldraledig utan jag har officiellt börjat jobba. Jag börjar dock med att ta ut semester - man ska ju inte gå ut för hårt ;)

söndag 1 januari 2012

Nyårslöften?

Funderade på att avge några nyårslöften, men så kom jag att tänka på det här klippet som cirkulerade på Facebook för ett tag sedan :)

Och så skriver vi 2012

Lilla T pysslade en häst i lera.
Igår - ett stillsamt men trevlig nyårsfirande här hemma tillsammans med några vänner. Bubbel och ost, asiatisk buffé, tre sorters hemlagad glass (eller bortalagad, för det var en av gästerna som tog med den) och mer ost när barnen somnat.

Idag - slappar vi allt vi orkar. Som sig bör en nyårsdag. Såsar runt. Äter resterna av nyårsmaten. Återställer ordningen i hemmet så smått.
Jag tror klocka var närmare ett innan alla familjemedlemmar hade kommit ur pyjamasen. Tro nu för all del inte att vi fick sova så länge, men lite sovmorgon blev det i alla fall för mig och lilla T (den senare höll ut till klockan var nästan elva igår). Maken fick gå upp med lille N i vanlig tid, men de passade å andra sidan på att sova tillsammans en stund på förmiddagen.

Väder har varit för bedrövlig hela dagen, men vi kom iväg en liten sväng till lekplatsen i alla fall. Där ägnade vi en lång stund åt att städa upp efter några glada typer som hade använt sandlådan som avfyrningsramp för sina nyårsfyrverkerier. Det må väl vara hänt, men då får man faktiskt städa upp efter sig!

Nu sover barnen sött. Maken släpar upp extrastolar och bord på vinden. Själv har jag spetsat in mig på resterna av gårdagens ostbricka.