måndag 17 januari 2011

En måndag som gärna får ta slut

Fy, jag hade en helt förskräcklig natt! Vårt torktumlar-barn levde rövare i magen och sparkade ömsom mot lungorna så att inte kunde andas och ömsom mot blåsan så att jag fick springa på toa tusen gånger. Detta i kombination med halsbrännan från helvetet och att hjärnan hade gått igång i något slags jobbstress-läge gjorde att jag inte sov långa stunder. Utom i morse då när jag somnade om i samma sekund som jag stängde av väckarklockan.

Som tur är ringer makens klocka en knapp timme senare och jag hann i tid till måndagsmötet, men det blir ju ändå fel start på dagen. Dessutom var det bara jag som dög till att byta blöja och klä på lilla T. Det gick fint ända tills hon skulle klättra ner från skötbordet och fick tvättvattenskålen (som hennes klantiga mamma hade placerat olycklig) över hela sig (och mig)! Så det var bara att börja om från början igen.

Sedan fick lilltjejen spel vid frukosten och kastade filmjölkstallriken i väggen för att müslin inte täckte precis varenda millimeter av filen (och för att hennes föräldrar inte ville låta henne hälla på mer själv - vi har testat och det är ingen bra idé) och sedan fick två ost-relaterade utbrott efter det. En verkligt harmonisk frukost ;)

Sedan fick jag världens håll i bebismagen av att stressa till bussen och har varit mig ur fas hela dagen. Enda ljusglimten var chokladkartongen vid morgonmötet (rester från en kollegas författarmöte i fredags, i vanliga fall brukar vi inte glufsa choklad på måndagmorgonen).

Nu är jag på väg till dagis och hoppas på en stillsam eftermiddag/kväll. Jag orkar inte med några utbrott idag. Kanske får jag muta lilla T med film i soffan ...

Update: Lilla T tyckte det var OK med äppelbitar och film i soffan och sedan pysslade vi kort vid köksbordet en stund. Jag hade vädjat till maken om att komma hem tidigt (eller i alla fall inte sent) och rester i kylen blev middagsmat. Nu badar lilla T och hennes pappa och jag ligger här på soffan och orkar inget annat.

6 kommentarer:

 1. Oj det lat jobbigt. Hoppas verkligen kvallen blir lugnare och att du kan sova inatt.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Oh, vilken jobbig dag.
  Vad fint du har gjort på bloggen!

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara citera U2: "Some days are better than others" :-)

  SvaraRadera
 4. Tack för uppmuntrande tillrop. Tisdagen blev bättre.

  SvaraRadera
 5. Det är sånt här man har att se fram emot alltså ;)

  SvaraRadera