torsdag 28 april 2011

Påskhelgen

Påskhelgen var ju bara så fantastisk! Vi hade fullständig sommar här i Skåne. Folk solade i bikini i parkerna och grilloset låg tungt över kvarteret.

Mina föräldrar och min syster kom körandes från Vänliga Västmanland och dök upp här på Skärtorstadseftermiddagen. De hade längtat efter att få träffa lilla T och att få bekanta sig med lille N. Vi gjorde vårt bästa för att öka på grilloset, med grillpremiär för i år. Mysigt!

Makens syster och hennes barn också var nere i Skåne över påsk, så nästan alla i våra familjer var samlade. Då passade det bra att ha ett litet välkomstkalas för lille N. Han blev beundrad och bortskämd med många, många fina presenter (och storasyster fick också paket).



Vårt nya bord hade kommit lägligt på skärtorsdagen och vi fick plats med 11 vuxna och 3 barn när båda iläggsskivorna var i. Bordet ska stå i köket sedan, men vid större kalas fungerar det ju bra att flytta ut det i vardagsrummet.




På påskafton målade vi så klart ägg och åt sill som man bör.




Men först gjorde vi en utflykt till Alnarpsparken. Det blev lunchpicknick i solen, konst på samlingsutställningen på Alnarpsgården och Magnoliaspaning.








Min familj körde hem redan på påskdagen för att slippa den värsta helgtrafiken. Vi åkte till svärfar och njöt av solen i trädgården. Det är inte alla som har en egen vitsippsskog i trädgården, men svärfar och han sambo har det. Vackert!




Barnen sprang barfota i trädgården och kastade frisbee.




Själv solade jag lite på trappan medan lille N sov i vagnen.




Annandag påsk var lika solig som resten av helgen. Vi tänkte oss en liten utflykt med bilen, men hindrades av att att ena fönsterhissen i baksätet (den på lilla T:s sida) fastnade i nedhissat läge. Nu var det ju varmt och skönt, men det kändes inte bra att åka omkri.ng så och vi kunde inte lämna bilen utan att ha koll på den. Så det blev bara en kort tur till ett byggvaruhus för att skaffa olja till det nya bordet och utemöblerna. Sedan tog vi det lugnt hemma resten av dagen.


5 kommentarer:

  1. Vad härligt det ser ut. Ser fram emot att få njuta av svensk vår nästa år. :)

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig och skön påskhelg ni haft. Vädret gör så mycket. Med fint väder känns det alltid så lyxigt och härligt!
    Kram!!

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt med besök hemifrån!

    SvaraRadera
  4. Ja, det var en riktigt härlig helg på många sätt.

    SvaraRadera