fredag 1 april 2011

Saker som bebispojkar kan

Som flickmamma har jag bara hört att man måste vara lite extra beredd när man byter blöja på en pojke - annars är risken stor att man får sig en liten gyllne dusch. Det är dock först när det händer för första gången man faktiskt kommer ihåg det och börjar vidta förebyggande åtgärder.

En annan sak som jag däremot inte visste att bebispojkar kan lyckas med från ryggläge på skötbordet är att kissa sig själv i ansiktet!

(och om det är en talang de behåller längre upp i åldrarna hoppas jag att den inte utövas särskilt ofta ...)

8 kommentarer:

 1. Du får köpa en sån där liten tratt! ;)

  SvaraRadera
 2. hi, hi - ja, det måste ju vara världens mest nödvändiga sak ;)

  SvaraRadera
 3. Fniss, som mamma lär man sig den hårda vägen kan jag tänka. Som pappa borde man helt naturligt vara förberedd på att såna saker händer. Dom har ju liksom samma apparatur. :D

  SvaraRadera
 4. Jo då. Jag bytte en gång på kompisens lille son och då kissade han t o m ÖVER huvudet i en fin stråle. Haha! Fick ett tips av en barnmorska en gång som jag pratade med som sa att det är smart att hålla kvar blöjan lite mot snoppen efter att man "öppnat upp" den. Sedan ha den nya blöjan till hands och lite snabbt stta dit den nya samtidigt som man viker ner den gamla. Sedan får man helt enkelt dra loss den gamla från under rumpan och sätta dit den nya. Hon sa även att de ibland kissar just då man tar bort blöjan just för att dels lättar man på det fysiska trycket från blöjan från snoppen, dels kommer det lite kyligare luft när man tar bort blöjan och då kan det bli så. :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Haha!
  Härligt att ni är hemma nu. Ha en bra helg och ta hand om er!

  SvaraRadera
 6. Japp, välkommen till pojkarnas värld! Ena gången åt höger, andra åt vänster, tredje rakt upp i luften. Och bakåt, framåt, diagonalt, både bak och fram och, och... ja. Överallt! Hursomhelst!

  SvaraRadera
 7. Jag upptäckte också detta med min son, men det var inte så mycket att göra åt. Bara gilla läget. Att kissa sig i ansiktet vittnar dock om exeptionell företagsamhet!
  Ha en skön helg och kramar från Ingrid.

  SvaraRadera
 8. Föräldraskap är verkligen ett äventyr ;)

  SvaraRadera