måndag 25 april 2011

Tips och trix?

I morgon ska lilla T, lille N och jag börja vårt "riktiga" vardagsliv. Då ska lilla T bara vara på dagis 9-14 och jag ska både lämna och hämta.

Ni som har flera barn - har ni några tips och trix för hur vi får det att fungera att väcka, mata, klä på och komma iväg med båda mina små?

4 kommentarer:

  1. Tips nr 1: gott om tid.
    Tips nr 2: babysitter till bebisen medan storasyster äter frukost, så har du händerna fria.
    Tips nr 3: ner med bebisen i vagnen och ställ ut honom utanför öppna dörren så att han inte får värmeslag. Fritt fram att trixa med påklädning om den fortfarande är jobbig.
    Tips nr 4: om det är trögt att komma hemifrån, locka med något kul och enkelt( blåsa såpbubblor på vägen, cykla på trehjuling till dagis, hoppa i vattenpölar).
    Tips nr 5: samma som nr 1. Ni har ju ingen brådska, så låt det ta tid om det behövs. Det gör inget om man kommer en halvtimme sent. Det inträffar rätt sällan i livet, så njut medan det varar :-).

    Förresten funkar tips nr 4 även om det inte är så populärt att gå hem. Fast ni har ju guldläge med lekplatsen utanför.

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för tips!
    Hitills har det gått ganska bra att både komma iväg och lämna dagis (men det hat ju bara gått 3 dagar).
    Jag lockar med mellanmålspicknick på lekplatsen vid hämtning. Problemet är snarare att få henne att stanna kvar på lekplatsen. Hon vill oftast gå hem så fort hon svalt mellanmålet. Det är dessvärre film som lockar och det är ju synd när det är så soligt och lillbror dessutom sover gott i vagnen.

    Vi väntar lite med babysitter (läste att man inte skulle använda den förrän efter 6-8 veckor), men vi testar med babygymmet nu.

    SvaraRadera
  3. Första veckan gick fint. Igår höll jag på att bli vansinnig! Men det är kanske lite så det kommer att vara ...

    SvaraRadera