torsdag 30 december 2010

Åre-status

Igår var det smällkallt här i Åre! Lilla T var inte så sugen på att gå ut, men efter lite övertalning och en brottningsmatch över overallen så gick vi ut för att titta på de små resekompisarna I och E som testade skidbacken och för att åka lite pulka. Efter max en kvart ville lilla T gå in igen. Eftersom det tog tre gånger så lång tid att få på kläderna försökte jag locka henne att vara ute lite till. Men hon föreslog istället att vi skulle "gå ut en annan dag när det inte är så mycket snö". ;)

Resten av dagen fick vi mysa i stugan med pysselböcker och film. Klockan tre är det redan mörkt och då stänger liftarna och de övriga i sällskapet kom in för att dricka varm choklad. Inte så tokigt det heller.

Idag var dessvärre vännen C sjuk, så hon fick stanna inne. Lilla I ville stanna inne med mamma, men då fick lilla T chansen att låna hennes slalomskidor. Hon var entusiastisk över hela tilltaget och ovanligt villig att ta på sig ytterkläderna. Dessutom fick hon ju låna hjälm, skidglasögon och sele. Väl ute i backen svalnade intresset något för det var ju fortfarande kallt med snö (men inte på långa vägar så kallt som igår) och de där skidorna for ju åt alla håll. Men ett par vändor i den lilla, lilla barnbacken blev det i alla fall (i pappas fasta tag). Roligast var att åka uppåt på "rullbandet".

Men sedan fick vi gå in igen. Jag höll ett öga på småtjejerna så att C fick sova. Herrarna var ute i backarna med stora lilla E som redan är en hejare på skidor vid fem års ålder.

På eftermiddagen blev jag utsänd till Åre för att handla mat och dryck till nyår. Jag passade också på att ta en stund för mig själv på ett café.

Nu på kvällen har lilla T också bastat för första gången och vi hämtade sedan smarriga pizzor på Tegetornet. Lilla T däckade på soffan direkt efter maten. Klockan var bara tio i sex, men det har nog varit en händelsrik dag, så hon fick sova. De andra två flickorna håller däremot låda för fullt och håller båda papporna fullt sysselsatta:)

3 kommentarer:

  1. Låter himla mysigt!
    Gott Nytt År ifall jag inte hinner säga det senre!
    kram!

    SvaraRadera
  2. Det låter mysigt. I alla fall det där med stugvärme och varm choklad! ;)

    Gott Nytt År till er alla!

    SvaraRadera