onsdag 15 december 2010

Vi har en bebis här hemma

Ja, alltså det är inte bebisen i magen som har kommit ut (det hade varit ganska mycket för tidigt), utan det är lilla T som leker bebis.

Leken startade egentligen långt innan vi började prata om att det skulle komma en bebis här hemma, men nu har det verkligen eskalerat. Hon pratar bebisspråk, kryper och "använder" bebisen som ursäkt för att äta med händerna och slänga saker på golvet. Nu är det nästan oftare så att vi har en bebis här hemma än en 2 ½-åring. Det är ju ganska sött och ställer ju inte till det så värst mycket för det är på en harmlös nivå och, som sagt, mest en lek. Men vi gillar ju vår stora flicka väldigt mycket och hade gärna sett mer av henne.

Är det någon annan som har erfarenhet av en sådan här bebisfas? Håller det på länge? Det hade ju varit skönt med bara en bebis här i slutet av mars ...

Vi har ju hört om lite "bakslag" när det kommer syskon vad gäller blöjor och napp, men det här vet jag inget om. Vi spelar ju med till en viss gräns, men det kanske är fel.
Nåväl, det är ju inget jätteproblem och säkert bara en fas. Som så mycket annat :)

3 kommentarer:

  1. Tror det är jättevanligt. E har också haft en bebisfas ett bra tag. Både intressemässigt (hon älskar att se på bibisar både i verkligheten, i böcker och på TV) samt att hon själv ofta lekeratt hon ÄR en bebis. Genom at krypa på golvet, gråta och vilja bli "swaddlad" i en filt som när hon var bebis. Hon leker även mycket med sina dockor och bäddar och ger dem mjölk, tröstar och matar. Så gör även flera av hennes jämngamla tjejkompisar. Oavsett om det är syskon eller ej på gång. Så jag tror helt klart det är en fas. Har dock noll koll på hur länge det kan hålla på??
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Vi fick en 2,5-års bebis en kvart efter att vi hade kommit hem från BB med tredagarsbebisen :-). Men det yttrade sig mest som att hon skulle ligga ner och få ny blöja, och det skulle gullas och pussas mycket under tiden. Och när vi åt behövde hon plötsligt matas ett tag igen. Men det gick över förvånansvärt snabbt, och vi spelade med. Efter ett tag tröttnade den stora bebisen på det där, och ville äta själv och ta av blöjan själv igen. Så mitt tips är att spela med, och gärna överdriva lite :-).

    Det var mest pyssel med dockan medan vi väntade på bebisen, och då skulle det matas, bytas och vyssjas mest hela tiden.

    SvaraRadera
  3. Saltis - ja, lilla T vill också bli inlindad i en filt ofta.

    Pyters mamma - då får vi nog bara hänga på leken och hoppas att hon tröttnar.

    SvaraRadera