söndag 26 december 2010

Julhelgen snart över

Ja, så är på kvällskvisten på annandagen får man väl konstatera att själva julhelgen lider mot sitt slut.

Vi tjuvstartade lite redan på kvällen den 23:e (eller på "lillejulafton" som de säger här i Skåne) med att öppna några av julklapparna. Vi lärde oss förra julen att det lätt blir för mycket för lilla T med alla klappar på en gång och det är bättre att sprida ut det lite så att hon hinner uppskatta och leka med sina saker. Men vi vuxna passade också på att öppna ett par klappar var :)

Julaftonen började med mysig frukost och ytterligare några julklappar. Eftersom vädret inte varit så ogästvänligt som utlovat kom vi iväg till svärfar och hans sambo som planerat. Där bjöds vi på tomtegröt och sedan gick vi ut en sväng i det fina vintervädret. Sedan följde traditionell jul med Kalle Anka, julbord och julklappsöppning. Vår tomte hade lite bråttom, så han bankade bara på dörren och lämnade julklappssäcken där. Lilla T (och hennes föräldrar) fick många fina paket, men frågan är om inte tärningarna till pappas yatzy var det allra mest spännande ... ;)

På juldagen skulle svärfar åka och sjunga på julottan, men vägen ut från gården hade blåst igen med snö, så han kom inte iväg. Vi fick också vänta med att åka vidare tills grannen hade varit där med traktorn och plogat upp vägen igen. Men det gjorde inte någonting för vi var nöjda med att äta lite mer, åka pulka (lilla T, hennes pappa och farfar) och att ligga och läsa i soffan framför kakellugnen (undertecknad). Men framåt eftermiddagen tog vi oss vidare till makens farmor för fika och sedan körde vi hem till Lund igen.

Juldagskvällen och annandagsmorgonen ägnades åt tvätt och småfix inför Åreresan. Nu på eftermiddagen och kvällen har vi firat lite jul igen. Den här gången med svärmor och hennes sambo. Mer fika, mer fina julklappar och mer mat. Men idag blev det inte julmat, utan våra gäster hade med sig hälleflundra med tillbehör. Mycket gott!

Nu slappar vi i soffan och försöker samla ihop oss för sista rycket med packningen.

4 kommentarer: