söndag 19 juni 2011

Lördag på leksaksaffären

Jag fick ju hämta en febrig lilla T på förskolan i fredags. Flera av barnen där har haft en slags 2-dagarsfeber, utan så särskilt många andra besvär. Febern var mycket riktigt kvar när lilltjejen vaknade på lördagen. Men hon var inte så medtagen utan pigg - nästan för pigg!

Vi småfixade lite här hemma men det var svårt att underhålla lilla T. Jag tog med lille N på en promenad, så att han skulle få lite lugn och ro och sova sin förmiddagslur. Efter lunch tänkte vi att vi ändå kunde gå en lite promenad och hamnade till slut på leksaksaffären, där lilla T entusiastiskt tittade på allt och vi försökte kolla efter lämpliga 3-årspresenter. Om lilla T fick bestämma skulle den bästa presenten vara en stor påse guldpengar så att hon kunde åka den roliga bilen i affärens entré så många gånger hon har lust. Nu valde hon att ta en guldpeng ur sin egen plånbok för en åktur.

Efter leksaksaffären fikade vi lite och tänkte stanna till på en lekplats på vägen hem. Men då tog orken slut och lilla T somnade på ståplattan (det har hänt förr). Vi baxade hem vagnen med den sovande tjejen på. Hon sov en stund till när vi kom hem och sedan fick vi i henne lite Alvedon och piggnade till så pass att hon åt lite kvällsmat, orkade bada och mysa i soffan med lite popcorn. Tyvärr visade de sig sedan att hon ju inte alls ville eller kunde somna när det så småningom blev dags för det, så vi fick kämpa hårt för att få henne att komma till ro. När hon är frisk märks det tydlig att hon har svårt att somna om hon har sovit på dagen, även om det bara är en kort stund. Nu tänkte vi att det var OK eftersom hon var sjuk, men det fick vi äta upp ;)

2 kommentarer: