I vår Middagsfridspåse fick vi den här. Butternut squash. Rätt cool faktiskt.
Jag hade aldrig ätit det förut, men det var verkligen inte dumt alls. Vi åt den som puré (istället för t.ex. potatispuré) till marinerad fläskfilé.
Lätt var det också. Dela, ta bort kärnor och skär i mindre bitar. Rosta i ugn (30 min) med olivolja, rosmarin, salt och peppar. Mixa till puré tillsammans med creme fraiche och lite mer salt. Klart!
Jag gjorde soppa på detta i NY förra året. Riktigt gott var det!
SvaraRaderaWow, vilken grej. Det är inte något jag skulle våga köpa bara då där men får man den i en matkasse så gör man nog sitt bästa :-).
SvaraRaderaJag har precis gett dig en award hos mig:
http://bokstunder.blogspot.com/2011/10/hedrad.html
Man kan väl baka på sån också?
SvaraRaderaDet är mycket möjligt.
SvaraRadera