måndag 21 mars 2011

Dead in the Family

Jag väntade länge på att nästa bok i Sookie Stackhouse/True Blood-serien skulle komma i min pocketutgåva, men till slut gav jag upp och köpte den med omslag från TV-serien.

Dead in the Family är den tionde boken i serien av Charlaine Harris. Om man trodde att hon inte kunde hitta på fler konstigheter som Sookie kunde råka ut för med vampyrer, varulvar, "shapeshifters", älvor och andra övernaturliga varelser, så gör hon just det.

Det är blodigt och våldsamt. Det är sexigt. Men eftersom det alltid beskrivs med humor och glimten i ögat så funkar det. I like!

3 kommentarer:

 1. Det är så fascinerande. Flera bokläsare vars omdöme jag verkligen respekterar tycker om Charlaine Harris. Jag fick själv den första boken av just en sådan person som menade att jag skulle älska den.

  Och det gjorde jag inte. Den skulle nog kunna platsa som 'mest överskattade bok' om jag gjorde den där 30 Days of Books.

  Jag tyckte vampyrerna tappade sin sexighet när de var 'vanliga' och att det mesta i boken var ganska larvigt.

  Det känns lite konstigt att ha så annorlunda uppfattning mot så många andra. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har hört talas om True Blood-serien, men aldrig sett ett avsnitt. Inte heller läst böckerna. Just det här med vampyrer har blivit så populärt de senaste åren. Jag hakade inte på trenden förrän jag såg Twilight (typ 1 år efter att den gått på bio). Älskar filmen/filmerna och skaffade böckerna. Älskade böckerna ändå mer än filmerna! Kunde inte sluta läsa, jag läste varje vaket ögonblick. Läste ut dem på typ 1,5-2 veckor om jag minns rätt. Det är härligt när man hittar såna böcker som bara inte går att lägga ner!

  SvaraRadera
 3. Katarina - visst är det konstigt att det kan vara så med vissa böcker. För min del har jag aldrig begripit storheten i Sagan om ringen-böckerna. De var de tristaste jag läst.

  Sara - kanske värt att testa? ;) Jag gillade också Twilight.

  SvaraRadera