tisdag 8 mars 2011

Namn

Tänk om jag kunde begripa var vi har lagt listan på namn vi hade när vi väntade lilla T. Då inventerade vi släkten på namn, studerade topplistor och lånade namnböcker. Nu har vi knappt tänkt alls. Eller kanske lite i stil med "ja, men det finns väl något fint namn kvar på den där listan" (som vi alltså inte kan hitta).

Det är inte lätt att vara barn nummer 2 - redan nerprioriterad ;)

Någon som har ett namnförslag?
Nu vet ju inte alla var lilla T heter, men om ni tänker er namn i kategorin ganska poulärt "tantnamn" (som så många andra barn just nu) så kan ni gissa ungefär vilken typ av namn vi valt mellan. Vi vet inte om det är en pojke eller flicka. Och vi kan ju alltid ta till Fiffi.

5 kommentarer:

 1. Vi hade också hade förlagt vår namnlista när barn nummer två var på väg. Den låg väl i någon flyttlåda någonstans. Och så fick ju bebisen heta just bebisen i en månad innan vi kunde bestämma oss... Mina favvos sen flera år tillbaka är Idun och Viggo. Men maken har vägrat. Maja och Kajsa gillar jag också. Det förstnämnda fick jag med som tredjenamn på lillasyster i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Tänk inte att namnen ska "passa"! Det kommer de att göra när ni bestämt er för det bästa namnet till liten, tro mig :-)
  Namnlistan som gällde då kanske iaf är "ute" nu ;-)
  Det är kul med namnförslag till nya små människor, det kanske kommer något förslag härifrån också så småningom.

  SvaraRadera
 3. Haha det är inte lätt med namn.
  Jag minns att jag hade flera killnamn innan vi visste könet. Men sedan fokuserade vi på tjejnamn såklart. Ni kommer säkert fram till något bra! Kanske när bebisen väl tittat ut?!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Manfred heter min morfar :) Estrid eller Astrid. Agnes är fint tycker jag. Elsa. Ottilia. Edvin. Melker. Vilhelm.

  SvaraRadera
 5. Tack för tips och uppmuntrande tillrop. Vi har börjat på en ny lista :)

  SvaraRadera