torsdag 24 mars 2011

Den förlorade symbolen

Dan Brown har hittat ett koncept com fungerar och han kör på det.

Den förorade symbolen påminner mycket om Da Vinci-koden i upplägg med symboler som ska avkodas, ledtrådar som leder vidare till fler ledtrådar, en fanatiker som inte drar sig för kallblodiga mord - och inte minst det rasande tempot. Huvudpersonen är även denna gång historikern och symbolexperten Robert Langdon som får "uppdraget" att avkoda en hemlighet inom frimurarorden för att rädda livet på en kollega. Den vilda jakten gå genom Washingtons centrala delar kring Capitolium och alla monument.

Det var lite extra roligt att läsa just för att vi ganska nyligen varit i Washington och jag kände till fler av platserna. Jag tror inte att jag hängde med i alla svängar och jag är kanske inte helt övertygad om att storyn höll hela vägen. Men - som sagt - Dan Brown har hittat ett koncept och det fungerar. En bladvändare.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar hans böcker just p.g.a. hans koncept. Lagom spännande. Extra kul är det ju när man läser en bok och har varit på de platser som beskrivs! Tyvärr har jag aldrig varit i Washington, men Da Vinci-koden var extra kul att läsa just för att jag hade besökt platserna i den.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag gillar att veta lite om platserna och "se" dem framför mig.

    SvaraRadera