måndag 21 mars 2011

Kryckor någon?

Nu är det dags att gnälla lite igen. Min "falska ischias" blir bara värre och värre - idag kan jag nästan inte gå! Någon som har ett par kryckor att låna ut?

Jag vilade duktigt hela förmiddagen, men sedan tog jag bilen till vårt lokala lilla centrum. Jag vågade inte promenera för jag ville spara på krafterna till dagishämtningen. Jag gick bara till bilen, parkerade så nära jag kunde, handlade lite blommor på blomsterbutiken och ett par saker på ICA, men kunde sedan knappt ta mig tillbaka till bilen!

Väl hemma stapplade jag in i lägenheten och ringde till maken som får ta hämtningen idag. Min MVC-sköterska hade gått för dagen när jag ringde, så jag har googlat lite och inte blivit ett dugg klokare - ska man vila eller hålla sig i rörelse. Det verkar som måttlig rörelse verkar vara det bästa. Absolut inga lyft (som t.ex. overallvägrande 2½-åringar)och inte "putta" något (som t.ex. en barnvagn). Det ställer ju onekligen till det lite i mitt vardagsliv. Vi får nog ringa in lilla T:s farmor för att lösa detta.

Men det verkar som att det brukar gå över nästan direkt efter förlossningen, så det är ju på plussidan.

9 kommentarer:

 1. Usch, det låter jättejobbigt. Den där lilla krabaten i magen får se till att komma ut nu, tycker jag!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 2. Då KAN det väl förhoppningsvis inte vara så långt kvar...Bra att ha farmor till hands när det strular.
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Låter jobbigt :( Hoppas hen kommer ut snart!

  SvaraRadera
 4. Vad är falsk ischias? Är det något som hör ihop med graviditet?

  Hoppas iallafall att det inte hänger i för länge.

  SvaraRadera
 5. Tack för uppmuntrande tillrop och kramar.

  Katarina - det är när en nerv kommer tillfälligt ikläm (vissa läkare säger att det är en variant av foglossning) så att man får symptom som liknar ischias, men de går (förhoppningsvis) över när barnet inte tynger på nerven längre.

  SvaraRadera
 6. Jag vet hur det känns. Fruktansvärt! Jag fick sluta jobba i Oktober, och Gibson kom inte förrän i Februari, för att jag varken kunde gå eller lyfta. Jobbade som servitris och barnflicka.

  Men jo, det försvann rätt snabbt efter förlossningen. Och det var verkligen tur. Tänk att både ha falsk ischias OCH vara lite halvförlamad efter ett snitt. =)

  Hoppas den lilla bebisen tittar ut snart, så du slipper smärtan!

  SvaraRadera
 7. Oj, oj - det måste har varit jobbiga månader och så snitt på det. Konstigt att det ändå känns lite tröstande att någon varit med om samma sak. Jag har ju dessutom bara haft det så här jobbigt i några dagar och hoppas att det inte blir för länge till.

  SvaraRadera
 8. Nej, nu kommer den snart :-)!

  SvaraRadera