onsdag 7 december 2011

Fem saker ni inte visste om mig

Jag har fått en utmaning av Anna of Sweden. Hon har listat fem saker vi inte visste om henne (men jag visste två av dem åtminstone) och utmanar andra att göra detsamma.
Det känns ju som att de som läser här vet det mesta redan och jag har nog vid några tillfällen tidigare listat liknade saker (men nu kan jag inte hitta de inläggen). Jag gör dock ett försöka att lista ytterligare fem saker ni (kanske) inte visste om mig:

  • Somnar inte lätt. Jag kan ligga i timmar och vrida mig innan jag lyckas. Ofta får jag gå upp en sväng och sedan försöka igen. Vissa nätter är jag mer ur än i sängen. (Den förlamande tröttheten kan alltså inte enbart skyllas på mina barn.)
  • Jobbade på ett sjukhustvätteri i England i tre dagar. Låt mig säga som så - jag är glad att jag jobbade i den delen med den rena tvätten.
  • Hette Josefin i flera dagar efter födseln. Mina föräldrar ändrade sig. Men först efter att min far drivit min mor till vansinne genom att sjunga "Det var en gång en flicka som hette Josefin. Josefin-fin-fin, Jose, Jose, Josefin. Den enda skatt hon ägde det var en symaskin. Symaskin, skin, skin, sy-ma-ma-ma-ma-maskin" om och om igen. Or so they say.
  • Har inte gröna fingrar. Mitt blomsterintresse till trots, så skulle inga krukväxter överleva här hemma om det inte vore för maken. Jag känner inte heller någon överväldigande lust att odla blommor själv trots att man kanske skulle kunna tro det.
  • Den där boken om "Variationer hos Rilke" som står i bokhyllan - den har jag faktiskt aldrig läst;)

8 kommentarer:

  1. Kul1!
    jag har inte antagit utmaningen än. Men ska så småningom.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Kul! Jag kände bara till två om dig också. Tvätteriet och Josefin. Det där med krukväxterna har vi för övrigt gemensamt. Men murgröna funkar bra (en tid). Och orkidéer.

    Hoppas att du mår bättre idag!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. PS Men vilka två visste du egentligen om mig ..? Skostorleken och strumporna? ;)

    SvaraRadera
  4. Saltis - då håller jag ögonen öppna :)

    Anna - skostorleken och frigoliten.

    SvaraRadera
  5. Intressant detta ;)) Jag har läst hos Anna också :)
    Roligt att få veta lite om dem man följer här varje dag :D

    SvaraRadera
  6. Josefin brukade ha namnsdag på min födelsedag så min morfar kallade mig alltid Josefin. Jag gillade det. :-)

    Jag hade faktiskt inte en aning om något av det här. Kul.

    SvaraRadera
  7. Ylva och Katarina - det finns väl alltid något som inte avslöjas i "vardagsbloggandet" även om man tycker att man skriver om det mesta.

    SvaraRadera
  8. Jag har också svårt att somna fast det har nog iaf blivit lite lättare nu sedan Isolde kommit och jag varit mer trött. Som tur är kanske.

    SvaraRadera