söndag 18 december 2011

Beprövat recept med ny tvist

Så här års brukar jag baka pepparkaksbiscotti. Lilla T hjälper gärna till. Denna gång blev det inte helt enligt receptet ...

Äggen ska tillsättas under vispning (i matberedaren). Lilla T är verkligen jättebra på att knäcka ägg utan att få med skal i smeten, men denna gång borde nog inte hennes mamma ha låtit henne tillsätta dem under vispning. För lillskruttan råkade tappa hela det sista ägget i smeten. Under vispning. Snabbt stoppade vi mixern och jag försökte fiska upp så mycket skal som möjligt. Vi hoppas att resten inte märks så mycket bland den hackade mandeln, men kan hända är pepparksbiscottin lite extra knaprig i år ;)

(Receptet är för övrigt riktigt bra. Minus äggskalen.)

5 kommentarer:

  1. Vi kanske ska ha stickkurs i julhelgen?!

    SvaraRadera
  2. Gulligt av dig att erbjuda. Jag vet ju att du har en ängels tålamod, men inte ens det räcker nog i detta fall ;) Det är nog bäst att vi avstår. Jag nöjer mig med att beundra dina färdigheter med stockorna.

    SvaraRadera
  3. äsch det är lite extra kalktillskott! Nyttigt! :-)
    Är imponerad över att Lilla T kan knäcka ägg så bra! DET kan inte E. :-)
    KRAM!

    SvaraRadera
  4. Äsch... lite extra krisp är det ingen som bryr sig om!

    SvaraRadera
  5. Det blev tyvärr inte alls bra. Man skulle ju kunna tro att det inte skulle märkas, men det knastrade otäckt i tänderna. De åkte i soporna.

    SvaraRadera