tisdag 10 maj 2011

Barnkalaspremiär

Lilla T är bjuden på sitt första barnkalas hos en kompis från förskolan. Det är ett litet kalas med bara fyra-fem barn och en förälder ska följa med, så det är en bra mjukstart. Lilla T ser fram emot det väldigt mycket (men hade svårt att förstå att kalaset inte var på en gång, utan först på lördag).

Vi får klura på en lämplig present till en 3-åring. Jag har lite dålig uppfattning om vad man lägger sig på för nivå på barnkalaspresent. Någon som vet?

5 kommentarer:

  1. Oj vi har redan varit på flera kalas.....
    Under hela förra året var det många kalas. Just dagiskompisars kalas då.
    Men Lilla T började ju dagis mycket senare så kanske mer naturligt att era kalas börjar komma nu?
    Vi har gett saker som böcker, pussel och nu senaste kalaset (en 3-åring) gav vi en stor hink med såpbubblor som man kan blåsa jättebubblor med utomhus. Jag har ingen aning om vad man ger i Sverige eller kostnaden men här har vi ofta gett mellan 10-20 dollar per present. Lite mer )upp mot en 30 dollar) om det är nära vänner. För "enbart" dagiskompisar ligger vi nog runt 10-15 dollar.
    Kram!!

    SvaraRadera
  2. Det är inte så vanligt här att man har barnkalas annat än för familjen när barnen är små. Av andra har hag hört att kalasen börjar "på riktigt" när barnen börjar fylla 4. Kanske kalasar man mer hos er för att det är många som inte har familjen kring sig?
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Vi gav ett "välta-torn spel" till en treåring för nån vecka sen. Det var kul nu att bara bygga och rasa och sen blir det ju roligt spel så småning om. Kostade 99kr på åhlens. Fast det var familj.. jag tycker att man kan lägga sig i lägre prisklass. Det känns farligt om det presenterna trissas upp så det ska vara jättestora saker tillslut.
    Klistermärken, fina hårsnoddar eller nåt?

    SvaraRadera
  4. Jag tycker också att man ska lägga sig på en rimlig prisnivå. Sist dottern var på kalas köpte vi en Halvan-bok för 80:-, och det tycker jag nästan var i överkant.

    SvaraRadera
  5. Såg du serien i SvD eller DN om barnkalas? Intressant.

    SvaraRadera