måndag 16 maj 2011

En ledig dag

Ja, det var ju alltså inte jag som var ledig idag, utan lilla T som var hemma från dagis. Personalen hade utbildningdag och jag var alltså hemma hela dagen med båda barnen (därav dagens bloggtystnad). Det är inte någon särskilt hållbar plan att bara vara hemma med lilla T och lillebror en hel dag. Van som hon är med lek, aktivitet och stoj med dagiskompisarna, blir hon lätt rastlös hemma och just nu kan det betyda att lillebror råkar illa ut.

Vi har pratat en del här hemma om hur det var när lilla T var bebis och vad vi gjorde då. Bland annat har vi berättat att vi gick till öppna förskolan. Den ligger precis bredvid affären, så vi leker ibland på deras gård på helgen när vi har handlat. Lilla T trycker då näsan mot fönstret och tycker det ser mycket spännande ut. Idag verkade vara en bra dag att återuppta bekantskapen med den öppna förskolan och sondera terräng inför eventuella besök med lille N till hösten.

Den planen (och löfte om mellanmål) var så spännande att vi kom iväg utan krångel och vi hälsades välkomna av en av pedagogerna som kände igen lilla T. Vi träffade också på en förskolekompis som också behövde fördriva den grådassiga förmiddagen.

Vi gick hem och åt lunch. På eftermiddagen väntades besök, så vi bestämde oss för att baka en kaka (funkade fint med bebisen i bärsele). Via Chokladbloggen hittade jag Eleonors blogg och receptet på den här goda kladdkakan. Väldigt kladdig och väldigt mumsig (den serverades med en liten klick grädde och hallon).

Mina kollegor kom för att titta på vårt nytillskott. Kollegan J hade också med sig sina två flickor så T fick lekkompisar. Dessutom (mer) smaskigt fikabröd och fina presenter till båda barnen (tack alla snälla kollegor!). Det var mysigt med lite fika, prat och lite uppdateringar från jobbet (men vi pratade nog mest om annat). Inte dumt med lite vuxet sällskap här i mammabubblan. Lille N fick gå varvet runt och protesterade inte mot det ;)

Jag blev kanske ännu lite gladare än jag brukar när maken kom hem för det var ju ändå lite jobbigare än en vanlig dag när lilla T är på dagis.

3 kommentarer:

  1. Jag förstår verkligen att det blir fullt upp med både lilla T och Lillebror! Rastlösheten här hemma känns igen. Big time! :-)
    Kul ändå att det blev en så lyckad dag. Då och då är det säkert roligt och mysigt, men i längden har nog både Lilla T, Lillebror och du det bäst när dagis är öppet dagtid. :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Men låter som det ändå gick väldigt bra! Tur med planen! Har inte varit på öppna förskolan ännu men borde pallra mig dig. Men det har varit så fullt upp med annat.

    SvaraRadera
  3. Saltis - jo, du har nog rätt i att "vardagarna" är en bra lösning.

    Anna - du hinner. Isolde har nog mer behållning av det när hon blir större. Men det är ju om du vill komma ut och träffa lite folk.

    SvaraRadera