tisdag 3 maj 2011

Valborgshelg

Jo, men vi firade också lite Valborg (eller Siste april som de säger här i Lund), men inte så där traditionellt lundensiskt som förr om åren. Vi funderade till och med en liten stund på att skippa picknick i Botan (latmasken slog till), men ryckte upp oss och tog med en grillad kyckling och en filt - ja, och så barnen förstås - till parken.

Där var det gott om folk, men inte så där supertjockt som det är i Stadsparken. Vackra, vackra blommor överallt och väldigt soligt och fint. Vi åt lite, matade ankor och plumsade stenar innan vi tog oss hem igen. Första maj öppnat caféet i Botan så jag kommer garanterat styra barnvagnspromenaden ditåt någon gång i veckan och ta med mig kameran för att fota fler blommor.

Ett tulpanhav. Veckan innan var de inte utslagna alls.


På eftermiddagen packade vi in oss i bilen och körde till vännerna i Torna Hällestad. Där har vi firat Valborg de senaste åren och det är väldigt trevligt. Först fika i trädgården (björnbärspaj - mums!) och sedan lite grillning. Det började bli lite kyligare, men vi kunde sitta ute och äta.



Vid åttatiden startar sedan fackeltåget i byn och vi anslöt utanför vännernas hus och följde med ner till brasan.



Men vi blev inte långvariga för "hemma" väntade en efterrättsbuffé som alla bidragit till. Jättebra idé (och supersmarrigt så klart!). Värdparets barn slockande, men lilla T tittade på film med de stora pojkarna som också var på besök och visade inga tecken på att vilja somna, så vi fick så småningom stuva in barnen i bilen och köra hem.

Något demonstrerande på 1 maj blev det inte för oss och vi tog oss inte heller ner till universitetshuset för att titta på studentsångarna, utan nöjde oss med att gå till lekplatsen och titta på djuren på S:t Hansgården.

4 kommentarer:

  1. Ni verkar ju oxå haft en riktigt härlig Valborgshelg...eller sista april om det så ska vara :)

    SvaraRadera
  2. Låter som en jättemysig Valborg! Vi tog det lugnt och var bara hemma och snackade lägenhet :)

    SvaraRadera
  3. Kan tänka mig att ni är i full gång och planerar. Sådant är så roligt!

    SvaraRadera